Цвета Танева е управител на българското представителство на белгийската Valentino Chocolatier. Началото на ръчно направения шоколад от сърцето на Европа у нас се поставя през 2005 година, като днес в България вече има четири шоколатерии – две в София, една в Стара Загора и една в Бургас.
Покрай настъпването на коледните и новогодишни празници и желанието на повече хора да изненадат близките си с необичаен подарък, не толкова скъп, колкото стилен, и специално подбран, Цвета Танева разказва за една от възможностите за избор на луксозен подарък – ръчно направен белгийски шоколад.
Както и за това „сладък“ ли е животът покрай толкова много шоколад.
По думите на предприемчивата дама, светът на бизнеса може да бъде място както за мъже, така и за жени. Едно от задължителните условия е спазването на общовалидното изискване за почтеност. Що се отнася до шоколатерията и съчетаването в предлагането на ръчно направен шоколад с елегантна опаковка и подходящ аксесоар, според Цвета Танева това начинание има голям потенциал у нас.
За сега и конкуренцията в бранша не е голяма, посочва тя. Ето защо няколкото фирми, които се занимават с подобен род дейности на пазара, по-скоро си помагат и сътрудничат за разпространяването и популяризирането на ръчно направения шоколад.
Любимите вкусове на „шоколадовата“ бизнесдама са свързани с черния шоколад, по-екстравагантните комбинации и алкохола в шоколада. Универсалното й предпочитание обаче включва портокалови корички в черен шоколад, в комбинация с червено вино, и бонбон с крем от малинов ликьор и цяла малина.
Философията, която шоколадовата къща се опитва да изгради на пазара, е, че при избора на шоколад е по-добре да се заложи на качеството, вместо на количеството. Ето защо в шоколатерията има голямо разнообразие не само от различни вкусове, но и от форми за поднасяне и опаковане на шоколада – изящни кутийки, сандъчета, фунийки, кошнички, порцеланови и брезови съдчета за шоколад.
Сред новите предложения на шоколадовата къща за тази зима са Mousse Orange – тъмношоколадов мус с портокали в млечен шоколад, Pina Colada – кокос и ананас в бял шоколад, Congolaise – кокос и банани в тъмен шоколад, Амарена – италианска вишна потопена в млечен шоколад, лешници и бадеми обвити в тъмен и млечен шоколад.
Освен шоколад, шоколадова къща Valentino Chocolatier предлага и редица допълващи продукти като вина, богата колекция от ароматни чайове и кафета с екстравагантни вкусове и различни аксесоари за тях – кутии, чайници, кафеварки, чаши.


Недоволството продължава: Очакват се нови блокади по границата с Гърция
Евакуацията невъзможна! Лошото време държи в капан екипажа на танкера, заседнал край Ахтопол
Среднощни сметки: МФ публикува новия проектобюджет в полунощ
Сериозен ръст на случаите на варицела във Варна
Община Варна награди най-изявените доброволци за 2025 година
Край на кеша? Как дигитализацията ще промени плащанията в Европа
ChatGPT държи лидерството пред Google Gemini
Европа е изправена пред най-трудния момент в опитите си да избегне разрив със САЩ
Украйна и САЩ с „рамково споразумение“, но преговорите продължават
Дейвид Бут: Хората не вярват особено на алгоритмите
Новото AUDI E7X изобщо не прилича на... Audi
Мercedes реши близкото бъдеще на G-Class
Как влияят на мощността диаметърът на цилиндрите и ходът на буталата
Бизнесмен организира погребение за късметлийската си кола
Уникална Toyota Mega Cruiser от 1996 година отива на търг
Бурното море не позволява евакуация на екипажа на заседналия танкер край Ахтопол
Сашо Андреев и Ивелина Шенкова спечелиха „Златен пояс“ за най-добър спортист за 2025 г.
Инфлуенсър събра $1,7 млн. за 88-годишен касиер
Масирана атака: Руски дронове и ракети поразиха жп възел край Киев
Тома Биков: Протестът помогна парадоксално на ГЕРБ