IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Полша пуснаха комунистическо Монополи

В играта вместо да купуват улици, сгради и хотели, играчите се редят на опашки, за да си набавят стоки от първа необходимост

13:58 | 22.01.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
В Полша пуснаха комунистическо Монополи

В Полша се появи нова версия на най-популярната капиталистическата игра - Монополи, но в неочакван „комунистически стил”, съобщава британският вестник Telegraph.

В играта вместо да купуват улици, сгради и хотели, играчите получават списък от десет стоки, в това число хляб, кафе и пътеводител за България, които трябва да си набавят, редейки се на опашките на държавните магазини.

Освен че трябва да се редят на опашки, участниците трябва да се справят и с конкуренция от пререждащи се хора и опасността наличностите в магазина да се изчерпат преди да са успели да си напазаруват.

При изтеглянето на определени карти играчите могат да бъдат пратени на фронта или магазина да затвори.

Играта се нарича "Опашка" и е създадена от Института за национална памет на Полша. Това е органът, натоварен с разследването на престъпленията от комунистическата епоха. Целта на играта е да напомня на хората за трудностите на всекидневния живот при комунизма.

Освен това играта ще показва на родените след падането на комунизма какъв е бил живота през съветската ера, когато икономически колапс доведе до хроничен недостиг на основни стоки за бита и реденето по опашки стана нов начин на живот за населението.

"Играта не само показва реалностите от живота на опашката, но и напомня за атмосферата по опашките", казват от института. Играчът ще усети чувството на раздразнение, когато някой го пререди, или когато стоките са закупени под тезгяха, или ако стоките са доставени на грешен магазин по погрешка”.

Крайната цел на участниците е да си набавят всички десет стоки, като първият успял печели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Pyramid
преди 13 години
- А СРС-та няма ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още