IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алишер Усманов увеличи дела си в Арсенал до над 29%

Узбекистанският милиардер не желае да продаде дела си на американския бизнесмен Стан Крьонке, който притежава над 66% от акциите в клуба от Висшата лига

12:19 | 21.06.11 г.
<p>
	Стадион Емирейтс, където Арсенал провежда домакинските си мачове.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Стадион Емирейтс, където Арсенал провежда домакинските си мачове. Снимка: Ройтерс

Узбекистанският милиардер Алишер Усманов е увеличил дела си в английския футболен клуб Арсенал до над 29%, съобщи BBC. 

Компанията на узбекистанския милиардер Red and White Holding посочва в официално изявление, че в момента притежава дял от над 29% в Arsenal Holdings plc.

Действията на Усманов следват предишно негово изявление, че няма да продава акциите си, след като мажоритарният акционер Стан Крьонке направи задължителната оферта за изкупуване през април.

Делът на американския бизнесмен Крьонке в Арсенал сега е 66,1%. Той предприе действия по придобиването на Арсенал през април, когато изкупи дяловете на Дени Физман от 16,1% и на лейди Нина Брейсуел-Смит от 15,9% за около 234 млн. паунда.

Английската Висша лига одобри придобиването през миналия месец, което задължи Крьонке да предостави на останалите притежатели на акции в клуба срок от 14 дни по офертата му за закупуване на 100% от собствеността.

Въпреки това Усманов настоя, че няма да продава на Крьонке, тъй като притежава Arsenal Supporters' Trust, която е собственик на част от останалите акции.

Усманов закупи първите си акции на Арсенал през 2007 г., когато плати на бившия вицепрезидент на клуба Дейвид Дийн около 75 млн. паунда за дела му от 14,65%. През декември 2009 г. той увеличи дела си до малко над 26%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:45 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още