fallback

Bentley на 90 години ще търси купувач на търг през август

Очаква се автомобилът, оцелял през Втората световна война, да достигне цена от около един милион долара

14:55 | 22.06.11 г.
Автор - снимка
Създател

Снимка: Bentley

Един от най-старите автомобили марка Bentley - модел 1921 година, за който се твърди, че е първият продаден на клиент - ще бъде пуснат на търг през август тази година с очаквания за голям интерес сред колекционерите и цена от около един милион долара (700 000 евро), предаде ДПА.

Според аукционната къща Gooding & Company това Bentley с 3-литров двигател е оцеляло през Втората световна война и е сменило няколко британски собственици преди да премине в ръцете на американски колекционер през 60-те години.

След това автомобилът е препродаден на друг колекционер в САЩ, който направил реставрация на превозното средство, запазвайки голяма част от патината и месинга.

Каросерията, двигателят и скоростната кутия на колата са ощеоригинални, посочва аукционната къща. Двигателят - 3 литра, 4 цилиндъра - е с мощност 70 конски сили, а максималната скорост е към 128 километра в час.

Автомобилът ще бъде обявен за продан на 20-21 август като част от търга на Gooding & Company на популярния Конкурс за елегантност в Пебъл Бийч, щата Калифорния.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:12 | 13.09.22 г.
fallback