IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Versace пуска мода и за масите

Дизайнерската къща ще продава колекции и през магазините на H&M

12:27 | 24.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Versace</em></p>

Снимка: Versace

Карл Лагерфелд, Ланвин и Джими Чу проправиха пътя, сега и Донатела Версаче иска да ги последва. Тя ще се кооперира с международната верига за модни облекла Hennes & Mauritz AB (H&M) и ще пусне пролетно-есенна колекция за „нормални“ фенове на модата, пише германският бизнес всекидневник Handelsblatt.

Очарователни, прекрасни и огромни – така Versace представя колекциите си дрехи, аксесоари и козметика вече повече от 30 години – в най-високия ценови сегмент. Донатела няма да се откаже от характерния си стил и в колекцията си за H&M, но ще намали значително цената. Така маркови кърпи и чорапогащници ще има и за 29,95 евро, чанти и обувки – от 99 евро, дрехите и якетата ще струват до 299 евро. 

Така се оказва, че продуктите на марката няма да са „за без пари“, но пък наистина честна сделка за фанатиците на бранда. За тях си заслужава да заемат първи места при отварянето на магазините на 17-и ноември, когато Versace ще започне да продава стоката си в H&M.

Опитните модни колекционери познават тази тръпка от предишните сезони, когато други „модни богове“ слязоха в подножието на масовите продажби, отново в магазините на H&M. Така че желаещите да се сдобият с маркова дреха на добра цена трябва да са там още рано сутринта и е най-добре предварително да знаят какво искат. Защото опитът показва, че в следобедните часове на щандовете остават само единични бройки.

Успехът на колекцията на Versace за H&M вероятно се дължи и на рекламната кампания, в която модел е Аби Лий Кършоу - един от най-скъпоплатените и известни модели в момента. Кампанията е насочена към младия потребител и се състои основно от къси парти рокли, покрити с орнаменти от капси и флорални тропически мотиви. Колкото и да се усеща Versace в линията, все пак тя стои на едно по-ниско стъпало.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:07 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още