IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sotheby's предлага на търг в Ню Йорк произведения на импресионисти и модернисти

Барелефът на Матис "Гола женска фигура откъм гърба" има предварителна оценка от 20-30 млн. долара

16:22 | 02.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	&quot;Утринна серенада&quot; на Пикасо от 1967 година е оценена на&nbsp;18-25 млн. долара. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

"Утринна серенада" на Пикасо от 1967 година е оценена на 18-25 млн. долара. Снимка: Ройтерс

Аукционна къща Sotheby's ще предложи днес на търг с произведения на импресионисти и модернисти творби на видни художници като Анри Матис, Пабло Пикасо, Клод Моне, Алфред Сисле и Василий Кандински, съобщи ИТАР-ТАСС.

Един от топ лотовете е барелефът на Матис "Гола женска фигура откъм гърба", чиято предварителна оценка е 20-30 млн. долара.

Колекционерите ще наддават и за забележителното платно на Пабло Пикасо "Утринна серенада" от 1967 година, оценено на 18-25 милиона долара. На него е изобразена мъжка фигура, която прави серенада на позираща гола жена. В лицето на мъжа се отгатват чертите на гениалния художник, а на модела - на неговата съпруга и муза в последните години от живота му - Жаклин Рок.

На търга ще бъдат предложени картини на импресионистите Гюстав Кайбот, Алфред Сисле и Камий Писаро. Сюрреалистите ще бъдат представени от Макс Ернст, Пол Делво и Рене Магрит.

В раздела на експресионистите се откроява произведението на Василий Кандински "Белият шум", оценено от специалистите на 7-10 млн. долара.

Освен картини, Sotheby's ще предложи и колекция скулптури на велики майстори като Хенри Мур, Едгар Дега и Алберто Джакомети. 

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още