IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бекъм ще превзема Париж благодарение на дълбоките катарски джобове

Бившият капитан на английските национали дарява заплатата си на благотворителна организация и иска да остане в клуба след края на футболната си кариера

12:29 | 01.02.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Бекъм даде ясно да се разбере, че очаква да остане в клуба, вероятно на мениджърски или треньорски пост. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Бекъм даде ясно да се разбере, че очаква да остане в клуба, вероятно на мениджърски или треньорски пост. Снимка: Ройтерс

Отборите във Франция се лицензират от самостоятелна правителствена агенция, която не е приела правилото за нулевия баланс. Тя публикува годишни финансови доклади за френските клубове, но със значително закъснение, а повечето от последните отчети се отнасят до периода преди закупуването на ПСЖ от катарските собственици.

Самите те вече обявиха, че не планират контролиране на разходите. „Ще продължим да инвестираме“, заяви Ал Келайфи пред френския спортен вестник l’Équipe в началото на януари. „Трябва да станем един от големите европейски клубове. Други клубове са инвестирали в продължение на 20 години. Ние сме тук от година и половина, а сега трябва да спрем да наливаме пари? Няма да бъде честно“, обясни позицията им той.

Дори да бъде принуден да ограничи разходите си до размера на приходите, ПСЖ вероятно ще успее да осигури всички средства, които са му необходими за целта. Според съобщения във френски информационни агенции Катарската агенция за туризма е подписала договор с ПСЖ, който ще осигурява на клуба до 200 млн. евро годишно заради помощта му да популяризира Катар на международната сцена. Сред основните цели на страната са рекламата на Световното първенство по футбол през 2022 г., на което тя е домакин.

Със звездно име като Бекъм в списъка тази цел със сигурност няма да пострада. След тежък начален период в Лос Анджелис Галакси през 2007 г. Бекъм приключи през ноември кариерата си в САЩ на висота, извеждайки отбора до втора поредна титла в първенството на страната. Той получи похвали не само за вдигането на нивото на своя тим, но и на професионалния футбол в САЩ изобщо.

„Ръстът, който преживя лигата, откакто Вие се появихте тук, е до голяма степен благодарение на Вашия принос“, написа през миналата година в писмо до Бекъм Джоуна Фрийдман, водещ редактор на сайта за футболни новини MLSsoccer.com.

„Увеличаването на клубовете, бързото изграждане на нови стадиони, предназначени само за футбол, гигантските телевизионни сделки и нарасналите споразумения за спонсорство, нарастващата посещаемост на мачовете и притокът на чуждестранни таланти може да бъдат отдадени пряко на Вашата харизма“, добави Фрийдман.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още