IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Оз: Великият и могъщият" оглави бокс-офиса в Северна Америка

През премиерния си уикенд лентата е събрала приходи от продажби на билети в размер на над 80 млн. долара

12:37 | 11.03.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Кадър от &quot;Оз: Великият и могъщият&quot;.<em>&nbsp;Илюстрация: Disney</em></p>

Кадър от "Оз: Великият и могъщият". Илюстрация: Disney

 

Филмът на Disney "Оз: Великият и могъщият" зае първо място в бокс-офис класацията в САЩ и Канада през премиерния си уикенд с приходи от продажбата на билети в размер на 80,3 млн. долара, съобщи Ройтерс.


По думите на експерти паричните постъпления през дебютния уикенд вече са минали прогнозния праг. По света лентата е събрала от продажбата на билети 69,9 милиона долара, с което приходите като цяло са надхвърлили 150 милиона долара.

За заснемането на 3D лентата са били изразходвани 200 млн. долара, а очакваните разходи за реклама и маркетинг ще възлезнат на около 100 млн. долара, предаде АП.

"Оз: Великият и могъщият" не е римейк на шедьовъра на Флеминг, а описва събития преди случващото се в "Магьосникът от Оз", базирайки се върху книги от Баум. Прецених, че ще е добре да не се придържам сляпо към описаното в книгите на Баум, а да открия най-вълнуващото и да го пренеса на големия екран“, заяви режисьорът на филма Сам Рейми.

В новия филм изобщо не се появява персонажът Дороти, в който се превъплъщава Джуди Гарланд в оригиналната лента. Вниманието в "Оз: Великият и могъщият" е фокусирано върху Оскар Дигс (Джеймс Франко) - цирков магьосник с посредствени способности, който е пренесен в страната на Оз от торнадо. Той среща три вещици (ролите се изпълняват от Мила Кунис, Рейчъл Уайз и Мишел Уилямс), които виждат в него великия магьосник, способен да спаси кралството. Макар в началото да е егоист, персонажът ми в края на краищата не е неприятен - той манипулира посредством смеха и хората не могат да му се сърдят, поясни Франко.

На второ място в бокс-офис класацията в Северна Америка с приходи от продажбата на билети в размер на 10 милиона долара е лентата на Брайън Сингър "Джак, убиецът на великани". Приключенското фентъзи по сценарий на Кристофър Макуори, Марк Бомбак и Дерън Лемки е една съвременна приказка, в която е застрашен дългогодишният мир между хората и великаните. Млад фермер повежда експедиция в царството на гигантите с надеждата да спаси отвлечената принцеса.

В ролята на младия фермер е Никълъс Холт. В лентата, която миналата седмица оглави бокс-офис класацията с 28 милиона долара, играят още Елеанор Томлинсън, Юън Бремнър, Стенли Тучи, Бил Най, Юън Макгрегър, Джон Хасир и др

Екстравагантният 3D филм се очертава като голям провал на студиото Warner Bros., тъй като бюджетът на филма е 189 милиона долара. Към тях трябва да бъдат прибавени още десетки милиони, похарчени за реклама. А досега приходите от него по данни на Ройтерс възлизат на 43,8 милиона долара.

На трето място в бокс-офис класацията в Северна Америка тази седмица е комедията на Universal "Самоличност на аванта" с приходи от 6,3 милиона долара. Филмът, който е в киносалоните вече пет седмици, стана първият, спечелил тази година над 100 милиона долара.

На четвърта позиция е премиерният екшън трилър "Кръв за кръв" с Колин Фарел и Нуми Рапас с 5,3 милиона долара приходи от продажбата на билети в САЩ и Канада. Следва го лентата "Доносник" с Дуейн Джонсън-Скалата с 5,1 милиона долара.  

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Финанси виж още