IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amstel те предизвиква: Изключи си телефона!

Хората, които са непрекъснато на телефона си, страдат от „фантомни“ вибрации

12:34 | 31.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Amstel ни предизвиква да си изключим телефоните, защото свободното време трябва да е недосегаемо. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Amstel ни предизвиква да си изключим телефоните, защото свободното време трябва да е недосегаемо. Снимка: Ройтерс

Спомняш ли си колко наивно си купи първия смартфон – вярваше, че ще си винаги онлайн, няма да изпуснеш нито един имейл, където и да си, даже ще си тръгваш навреме от работа, вместо да изчакваш поредната спешна задача на лаптопа. Това така и не се случи – върху теб се стовари истинско торнадо от нотификации, съобщения и какво ли още не. Повечето от тях - маловажни. Колкото да те разсеят. И да ти откраднат почивката.

Този проблем е особено голям сред младите професионалисти – те се опитват да се утвърдят на работното си място и често, в стремежа да се наложат, позволяват служебните задължения да ги погълнат изцяло. Пътят след това е ясен – липсата на разнообразие води до изчерпване и бърнаут.

Темата тепърва става актуална, но един бранд вече изгражда своята комуникация като обръща вниманието към смартфоните като причина да работим дори когато не сме в офиса. За Amstel свободното време трябва да е недосегаемо, защото точно тогава идват най-добрите идеи. С Amstel Safe той иска да ни върне истинското удоволствие от пълноценната почивка, прекарана с любимите занимания или в добра компания. Ако попаднеш  в заведение, което участва в кампанията, можеш да заключиш телефона си в специално направения за целта гардероб. Срещу талона от ключа за твоето чекмедже ще получиш безплатна бира като награда.


Не само според Amstel, но и според невролозите и психолозите нещата са сериозни - хората, които са непрекъснато на телефона си, страдат от „фантомни“ вибрации, а тези, които не могат без да проверяват статуси през пет минути в социалните мрежи, активират същите центрове на мозъка като при секс и употреба на наркотици. Според изследване на Harvard Business School сред 1600 млади професионалисти, само около 50 от тях си изключват служебните смарт устройства докато почиват. Нещо повече – дори по време на работа смартфоните пречат на концентрацията с непрестанните си нотификации, което се отразява на продуктивността. 

Сам ще се увериш, че няколко пропуснати обаждания са дребна цена, която трябва да платиш за половин час пълно спокойствие. Помисли сериозно дали не е време да предпочетеш истинския живот пред този с телефона.

Amstel Safe е първата стъпка от кампания, насочена към завръщането на по-традиционно и либерално разбиране за свободното време.

За да разбереш къде се развива кампанията Amstel Safe, ела тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още