IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dolce&Gabbana продължават напред въпреки скандалите с данъците

Стойността на дизайнерската къща възлиза на над 5 млрд. долара, сочат данните на Bloomberg

16:34 | 23.08.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Dolce&Gabbana продължават напред въпреки скандалите с данъците

В продължение на почти 30 години двойката дизайнери Доменико Долче и Стефано Габана разтърсва света на модата с елегантните си кампании, които възхваляват Италия.

Основана през 1985 г., компанията за облекло се превърна във водеща световна марка, чиито приятели са от холивудския елит. Тя може да бъде открита в 40 страни с повече от 250 магазина. Стойността на дизайнерската къща е над 5 млрд долара, сочат данните на Bloomberg.



Освен с дрехи и аксесоари марката се наложи и в доходоносния бизнес с парфюми. През 1992 г. компанията пусна първия си аромат, а Light Blue от 2002 г. е сред най-успешните ѝ продукти. През 2012 г. парфюмите донесоха на Dolce&Gabbana почти 600 млн. долара.

Марката има и няколко луксозни сделки - партньорството с Мадона през 1993 г. за дизайна на костюми за изпълненията ѝ, с актрисата Скарлет Йохансон и с футболиста Лионел Меси.

Dolce&Gabbana има и собствена напитка с Martini, тя е направила и дизайна на телефон заедно с Motorola, а името ѝ стои дори върху Citroen.

Сега обаче данъчните проблеми на дизайнерите са толкова известни, колкото и ревютата им. Те обжалват присъда за укриване на данъци в размер на 40 млн. евро.

Но въпреки това Dolce&Gabbana продължава да твори с добра или лоша реклама и се разширява на нови пазари. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
M37Unseen
преди 10 години
Разбира се, навсякъде има скандали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още