IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sotheby's отваря нова галерия в Лондон

През 2012 г. частните продажби на аукционната къща са се увеличили с 11%

12:47 | 04.09.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Sotheby&#39;s ще открие нова галерия в британската столица. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Sotheby's ще открие нова галерия в британската столица. Снимка: Ройтерс

Базираната в Ню Йорк аукционна къща Sotheby's ще открие нова галерия за частни продажби в Лондон тази есен с изложба на творби от германския художник Йозеф Бойс, съобщава Bloomberg.

Дебютната изложба ще отвори врати на 10 октомври и ще продължи пет седмици, като ще съвпадне с фестивала "Frieze Art" - едно от задължителните събития в календара на световната сцена на съвременно изкуство. 

Фирмата планира да провежда по пет изложби годишно, като твърди, че причината за инициативата е "нарастващото търсене от страна на клиентите за целогодишни сделки, а не само по време на традиционните сезони на продажби".

Този вид сделки се радват на сериозен растеж напоследък. Площад "Мейфеър" в Лондон се превърна в център на изискани художествени галерии на фона на наплива от международни милиардери, купуващи скъпи имоти в британската столица.

През 2012 г. частните продажби на Sotheby's са се увеличили с 11%. На тях се падат 906,5 млн. долара от общите приходи на компанията за 5,4 млрд. долара.

Базираната в Лондон Christie's пък отчете ръст с 26% до 631,3 млн. паунда (981 млн. долара). За миналата година аукционната къща регистрира рекордни приходи за 6,23 млрд. долара.

Бойз е смятан от критиците за най-влиятелният художник от експерименталната група "Флуксус", работеща през втората половина на 20 в. Той е особено ценен заради картините си с шаманска тематика.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още