IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Даниел Льоб увеличава дела си в Sotheby's

Льоб и съпругата му Маргарет са известни със страстта си към колекциониране на следвоенни съвременни творби

13:28 | 27.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Миналата година Sotheby&#39;s отчете приходи от 768,5 млн. долара, като повечето бяха от търгове на вина, произведения на изкуството и скъпоценни камъни. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Миналата година Sotheby's отчете приходи от 768,5 млн. долара, като повечето бяха от търгове на вина, произведения на изкуството и скъпоценни камъни. Снимка: Ройтерс

Хедж фондът Third Point LLC на Даниел Льоб увеличава участието си в базираната в Ню Йорк аукционна къща Sotheby's, като до момента дружеството е натрупало дял от 5,7%, пише Bloomberg.

Third Point е платила 156,7 млн. долара за дела, като 51-годишният Льоб смята да проведе разговори с борда и ръководството на Sotheby's, показват официални документи, внесени от компанията. Вероятно на тези разговори ще стане върпос за промяна на лидерството или стратегията на аукционната къща, ръководена от президента и главен изпълнителен директор Уилям Рупрехт. 

Според Майкъл Плъмър, бивш главен изпълнителен директор на финансовия отдел на Christie's, Sotheby's вероятно е привлякла интереса на Льоб, тъй като конкурента ѝ Christie's International Plc в момента се реконструира, за да отговори на нуждите на новата дигитална ера. "На практика те не са променяли бизнеса си от 10 години", отбелязва Плъмър. "Вероятно тези хедж фондове мислят, че Sotheby's може да работи по различен начин", допълва той.

Миналата година Sotheby's отчете приходи от 768,5 млн. долара, като повечето бяха от търгове на вина, произведения на изкуството и скъпоценни камъни. Фирмата държи рекорда за цена на произведение на изкуството на аукцион: миналогодишната продажба на творбата "Викът" на Едвард Мунк за 119,9 млн. долара. Най-сериозният ѝ конкурент е лондонската Christie's, която бе придобита от фирмата на милиардера Франсоа Пино Artemis SA през 1998 г.

Льоб и съпругата му Маргарет са известни със страстта си към колекциониране на следвоенни съвременни творби, както и на феминистки произведения на изкуството. Те са сред 200-те водещи колекционери в света, според класация на списание Art News за тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още