IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои филми предпочете българският киноман през 2013 г.?

Приказни истории, рисувани сюжети и комедии привличаха родните зрители през отминаващата година

18:35 | 23.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Филмът, чието заглавие напомня на метеорологична прогноза - "Облачно с кюфтета 2: Отмъщението на кюфтетата", стана най-гледан към края на октомври. Историята с ексцентричния професор Флинт, синоптичката Саманта Спаркс и останалите от Суалоу Фолс остана с 24 903 зрители и 221 161 лева от билети за първите десет дни на екраните.

Последва го екшънът на шведския режисьор Микаел Хафстрьом с Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун в главните роли - "Невъзможно бягство". Екшънът, чието действие се развива в един от най-укрепените и строго охранявани затвори и в който играят още Вини Джоунс и рапърът 50 Cent, бе гледан от 8 561 зрители и имаше 67 504 лева от билетите им за първите три дни на големия екран у нас.

През ноември фаворит на публиката стана отново продължение на позната история от Холивуд - „Тор: Светът на мрака“. Продукцията удържа любовта на зрителите три поредни седмици, но класиците от „Последният пенсионерски запой“ ги победиха през ноември. За малко, преди появата на следващото продължение „Игрите на глада: Възпламеняване“. С десет хиляди зрители повече и двойно по-високи приходи в сравнение с излизането на първия филм от трилогията започна шествието на втората част от приключенския епос.

Създаденият по едноименната книга на Сюзън Колинс и от режисьора на "Аз съм легенда" и "Константин" Франсис Лорънс филм с Дженифър Лоурънс, Джош Хъчърсън и Лиъм Хемсуърт в главните роли бе гледан от 38 335 зрители за първите му три дни на екран у нас и събра 317 242 лева от билетите им.

Ето че с идването на декември и история за лед и снежни човеци привлече най-силно зрителите. „Замръзналото кралство“ - по мотиви от „Снежната кралица“ на Ханс Кристиян Андерсен, оглави бокс офиса ни. За трите дни от премиерата й приказката в триизмерен формат, която разказва за приключенията на Кристоф, Ана, елена Свен и снежния човек Олаф, е гледана от 33 452 зрители и има 311 217 лева от билетите им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още