IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung открива музей за иновациите

В него са изложени оригинални изобретения - от крушката на Томас Едисон до най-новите свръхмодерни открития

16:55 | 22.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Една от залите на музея. <em>Снимка:&nbsp;Samsung&nbsp;</em></p>

Една от залите на музея. Снимка: Samsung 

Корейският концерн за потребителска електроника Samsung Electronics Co. Ltd. откри свой музей на иновациите. Samsung Innovation Museum (S/I/M) е посветен на миналото, настоящето и бъдещето на електрониката. Музеят, който е разположен в Суон, Корея, дава възможност на посетителите да се запознаят с богатата история на електрониката, започвайки от най-ранните електрически изобретения на Майкъл Фарадей, Томас Едисон и Александър Бел, както и да се погледнат към бъдещето и да научат повече за иновациите, които предстоят.

Музеят на Samsung е пореден опит на компанията да подобри имиджа си, пише технологичният блог Engadget.  Компанията отпразнува по този начин и 45-годишнината от основаването си, отбелязва от своя страна The Verge.

Samsung пренебрегва конвенционалната роля на музеите и представя нещо друго: комбинация от традиционен музей и изложбени зали, които представят някои от най-иновативните моменти в технологичната история. Музеят отразява миналото и настоящето в света на технологиите и предоставя поглед към бъдещето – такова, каквото е проектирано от Samsung - компания, която отчаяно иска да се счита за новаторска, пише още The Verge. 



„Samsung Innovation Museum събира на едно място някои от истинските исторически шедьоври на иновациите в електрониката. Тези изобретения са поставили технологичната основа, която ни позволява да развиваме и усъвършенстваме продукти, които днес правят живота ни по-добър”, заяви по време на откриването О-Хюн Куон, заместник-председател и главен изпълнителен директор на Samsung Electronics, цитиран в прессъобщение. „Музеят дава възможност на посетителите да видят откъде сме тръгнали, както и да видят откъде ние в Samsung черпим вдъхновение, за да продължим да създаваме продукти, водещи в своите категории”.

Изложението е с обща площ от 10 950 кв. м, разположено е на 5 етажа и е разделено на три изложбени зали, които представят миналото, настоящето и бъдещето на електрониката. В зали 1 и 2 посетителите могат да разгледат повече от 150 исторически експоната, докато в зала 3 се показват иновации от настоящето и бъдещето. Във всяка зала е показана информация за изложените продукти, както и видеа, създадени специално да предоставят допълнително съдържание.

Първата изложбена зала разказва историята на зората на електрониката между 18-ти и 20-ти век. В нея са показани някои от най-иновативните и исторически изобретения на Майкъл Фарадей, Томас Едисон и Александър Бел. Салонът е разделен на 5 зони – откриване на електричеството, осветление, телекомуникации, домакински електроуреди и радио. В залата са показани и подробните корпоративни истории на пионерите в индустрията като: Siemens (основана през 1847), AT&T (1885), Philips (1891), GE (1892) и NEC (1899).

Зала 2 се състои от три зони, които представят трите основни стълба, върху които е изградена съвременната електроника: полупроводника, монитора и мобилните устройства. Появата на полупроводниците направи възможна високата скорост на обработка на информацията, а разработката на мониторите и мобилните комуникации продължи да допринася към осигуряването на достъп до информацията при това отвсякъде.

Заедно с продукти на Samsung в Зала 2 са представени и продукти на водещи компании, които са допринесли за развитието на съвременните технологии като Intel, Sony, Sharp, Nokia и Motorola. В залата има разположена и лаборатория, в която по-малките посетители могат да научат повече за полупроводниците, мониторите и мобилните комуникации.

Последната, трета зала, показва визията на Samsung Electronics за бъдещото развитие на електрониката, като освен това представя и най-модерните технологии. Тя е разделена на три зони: S/I/M театър, продуктова галерия и Samsung галерия.

Т. нар. S/I/M театър показва 180-градусов UHD панорамен екран, чрез който посетителите могат да научат повече за ангажимента на Samsung към иновациите. Продуктовата галерия представя бъдещето на обществото, което Samsung очаква през погледа на своите иновации – от B2B решения до най-модерните продукти от световна величина като телевизор с извит дизайн и услуги за смарт дом.

В галерията са представени сувенири, както и проектите на компанията в полза на обществото. Постъпленията от галерията директно ще подпомогнат финансирането на текущите социални активности.

Музеят разполага и със зала за историята на концерна. Тя е разположена на първия етаж и представя корпоративната философия и история на Samsung. Посетителите могат да научат повече за началото на компанията, за преодолените предизвикателства и за характера на „новото управление”, което успешно трансформира компанията, а и електрониката като индустрия. 

Снимки от музея вижте в галерията

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още