IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продадоха на търг боксовите ръкавици на Мохамед Али от Битката на века

Анонимен купувач се сдоби с тях срещу почти 400 000 долара

12:57 | 01.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Боксовите ръкавици, които Мохамед Али носи по време на легендарния си мач срещу Джо Фрейзър през 1971 г., известен като Битката на века, са продадени на търг за почти 400 000 долара, пише Ройтерс.

С тях се сдоби анонимен участник в търга, който плати сумата от 388 375 долара по време на наддаването, организирано от американската аукционна къща Heritage Auctions. Преди време тя продаде за 836 500 долара други ръкавици, носени от Али през 1964 г.

Битката на века, провела се в Madison Square Garden в Ню Йорк, е първият от общо трите сблъсъка на ринга между Али и Фрейзър през 70-те години.

През 1971 г. Фрейзър официално спечели титлата Световен шампион в тежка категория, а това беше първото поражение в кариерата на Али.

Мачът срещу Фрейзър, провел се на 8-и март, е вторият на Али, след като той се завръща на ринга след три години и половина отсъствие. Причината Али да отсъства толкова дълго е присъдата му заради отказа му да служи в американската армия през 1967 г. Тя обаче е отменена през 1971 г. от Върховния съд на САЩ и той получава отново правото да играе.

„Местата за мача са продадени месец преди събитието, а билетите достигат рекордната цена от 150 долара и дори Франк Синатра успява да се сдобие с един“, посочва Крис Айви, директор на спортните търгове на Heritage.

Мачът е известен и с друг рекорд – Фрейзър и Али имат гарантирани хонорари от по 2,5 млн. долара - сума, рекордна за това време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:48 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още