IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Розов диамант ще оглави търг на Sotheby's

Очаква се скъпоценният камък да бъде продаден за 12,8-15,4 млн. долара

09:27 | 20.08.14 г.
Розов диамант ще оглави търг на Sotheby's

8,41-каратов лилаво-розов диамант с формата на круша ще бъде предложен на търг на Sotheby's Hong Kong, който ще се проведе на 7-и октомври, съобщава Forbes. Очаква се скъпоценният камък да достигне цена в диапазона 12,8-15,4 млн. долара.

От аукционната къща го определят като един от най-желаните розови диаманти в света. Камъкът е оформен от компанията De Beers от 19,54-каратов груб камък, а окончателната му обработка е извършена в Ню Йорк.

Диамантът ще обиколи Сингапур, Тайпе, Ню Йорк, Лондон, Женева и Хонконг преди търга, заедно с цялата колекция скъпоценности, които ще бъдат обявени за продажба на 7-и октомври.

Най-високата цена, плащана някога на търг за диамант или друг скъпоценен камък, е 46,1 млн. долара. През ноември 2010 г. такава цена получава 24,76-каратовият розов диамант GraffPink.

Розовите диаманти са особено привлекателни за познавачите, още откакто са открити за първи път в мините на Индия преди векове. Много от най-големите скъпоценни камъни в света са именно розови диаманти.

На търга ще бъде предложена и брошка, създадена от производителя на бижута Cindy Chao по дизайн на актрисата Сара Джесика Паркър. Бижуто носи името „Ballerina Butterfly”. Постъпленията от продажбата на брошката ще бъдат дарени за Балета на Ню Йорк. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:49 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още