IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SoftBank инвестира 250 млн. долара в Legendary Entertainment

Японската компания може да увеличи инвестицията си до 1 млрд. долара до 2018 г.

10:20 | 03.10.14 г.
<p>
	<em>Снимка: Godzilla Facebook page</em></p>

Снимка: Godzilla Facebook page

SoftBank инвестира 250 млн. долара в Legendary Entertainment, която продуцира филма „Годзила“. Японската компания ще придобие дял, който ѝ предоставя част от онлайн правата на независимото филмово студио, телевизионния и мърчъндайз бизнеса на компанията, пише Bloomberg.

SoftBank ще се сдобие със 7,5% до 10% от Legendary, твърдят източници, запознати със случая.

Базираната в Токио компания може да увеличи инвестицията си до 1 млрд. долара до 2018 г., коментират източниците, пожелали анонимност.

Сделката ще внесе свеж капитал, който ще помогне на Legendary да расте и ще даде на SoftBank филми и телевизионни предавания за мрежите, които контролира.

Компаниите ще създадат съвместно предприятие, което да предоставя онлайн и мобилни услуги. Дейността му ще е концентрирана в Индия и Китай. Други детайли около сделката не са разкрити.

"Придобиването е позитивно за SoftBank, тъй като тя ще може да увеличи приходите си и да преследва дългосрочната си цел да стане интернет компания номер едно“, твърди Томоаки Кавазаки, анализатор в Iwai Cosmo Securities. “Възможно е SoftBank да придобие повече компании, създаващи съдържание, свързано с интернет“.

Никеш Арора, заместник-председател на SoftBank и ръководител на SoftBank Internet & Media, ще се присъедини към борда на Legendary, начело на която стои Томас Тъл. SoftBank, чиято пазарна капитализация е 83 млрд. долара, е инвестирала в повече от 1300 технологични компании, включително в 32% дял в Alibaba Group Holding, който възлиза на 70 млрд. долара.

Японската компания все още обмисля сделки в сферата на медиите и дигиталните технологии, посочва един от източниците.

SoftBank води преговори с DreamWorks Animation. Шансовете компанията да постигне споразумение за придобиването на калифорнийското студио, начело на което стои Джефри Катценберг, са малки, твърди източник, близък до SoftBank. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още