IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Kodak остава във филмовата индустрия

Компанията сключи споразумения с филмовите студиа, за да запази бизнеса си за киноленти

11:21 | 05.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Kodak остава във филмовия бизнес. Повече от половин година след като уязвимия гигант в сферата на киното, който започна да търси начини да избегне банкрута, компанията започна да търси спасението в своя бизнес с филмови ленти. За целта сключи сделки с шестте големи филмови студиа в Холивуд, пише The Wall Street Journal.

Twentieth Century Fox, Paramount Pictures, Sony Pictures, Universal Pictures, Walt Disney Pictures и Warner Bros. Се съгласиха да направят авансови покупки на филмова лента за следващите няколко години, в зависимост от това от какво количество се нуждаят. По този начин те ще позволят на Eastman Kodak Co да запази филмовия си завод в действие, заяви главният изпълнителен директор на компанията Джеф Кларк в интервю.

Той започна преговори със студиата миналото лято. С този ход той потърси помощ от тях, за да запази компанията си – последната, която все още произвежда филмови ленти. Заради прехода към дигиталните технологии продажбите на филмовите ленти на Kodak спаднаха с 96% между 2006 и 2014 г.

Известни режисьори като Кристофър Нолан, Куентин Тарантино и Джей Джей Ейбрамс, който са сред малцината, които продължават да снимат филми на лента, изиграха основна роля в лобирането пред шефовете на студиата.

"Бяхме близо до вземането на трудното решение да спрем производството на филмова лента", посочва Кларк. "Сега, със съдействието на големите студиа и режисьори, ще бъдем в състояние да продължим напред".

Въпреки че използването на филмова лента в кината продължава да намалява, Кларк твърди, че студиата са заявили ангажимента си да продължат да правят филми на лента.

Кларк твърди, че очаква бизнесът да потръгне през следващата година и евентуално да се върне към растежа през следващите няколко години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още