IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney има нов претендент за поста главен изпълнителен директор

Томас Стагс има три години да докаже, че е подходящ за поста

20:25 | 06.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Walt Disney Co. има нов водещ кандидат за главен изпълнителен директор, пише Wall Street Journal.

Томас Стагс, който управлява подразделението на компанията за паркове и курорти от 2010 г. насам след 12 години като главен финансов директор, в четвъртък беше назначен за главен оперативен директор на фирмата. Това го прави втори в йерархията след изпълнителния директор Робърт Айгър.

Всички оперативни подразделения на компанията, включително тези за филми, телевизионни и потребителски продукти, и паркове, сега ще се отчитат и на двамата.

Айгър обяви преди време, че ще се оттегли от поста с изтичането на договора му през 2018 г. Това означава, че Стагс има три години да докаже на борда на директорите на Disney, че е най-добрият претендент за мястото.

Откакто зае поста си през 2005 г. Айгър ръководите компанията без президент или главен оперативен директор. Решението му да повиши Стагс отстрани другия главен конкурент за мястото - Джей Расуло, който ръководеше звеното за паркове преди Стагс.

54-годишният Стагс се присъединява към фирмата през 1990 г., като част от екипа за стратегическо планиране. Той започва кариерата си в сферата на инвестиционнот банкиране и учи в Станфрдския университет.

За разлика от Айгър, който стартира кариерата си в телевизионния бизнес, а неговият предшественик Майкъл Айснър - в киното, Стагс няма опит в медиите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:53 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още