IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Куба чака бум на американски туристи

Всеки ден повече от 10 чартърни полета тръгват за Куба от американските летища

13:24 | 16.03.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Скорошните облекчения на американските ограничения за пътуване в Куба могат да означават, че ще пристигнат още много американски туристи, коментира Вилъм Маркс от Bloomberg.

Той разговаря с Майкъл Конърс, който от 15 години развежда американци по улиците на Хавана, който разказва какво привлича посетителите и говори за пречките, които американските туристи срещат, за да пристигнат в Куба. 

Най-хубавите плажове на Куба отдавна привличат посетители от Европа, докато пристигането на американците би могло да представлява бизнес възможност, както и истинско предизвикателство за туристическата инфраструктура на острова. Всеки ден повече от 10 чартърни полета тръгват за Куба от американските летища, но големи авиокомпании като United Airlines също обмислят полети до острова.

Три милиона туристи от цял свят са допринесли с 2 млрд. долара за кубинската икономика миналата година и така са се превърнали във втория най-голям източник на приходи от чужбина. Но докато семейни къщи за гости и кафенета крадат клиентите от държавните хотели и ресторанти, частният сектор печели най-много. И това отчасти се случва благодарение на нова американска политика, която насърчава предприемачеството в тази комунистическа страна.

 Още видеа гледайте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още