IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Бързи и яростни 7" спечели и българските зрители

Това е най-гледаният филм в кината през последния уикенд

11:25 | 08.04.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Fast &amp; Furious Facebook page</em></p>

Снимка: Fast & Furious Facebook page

Очаквано „Бързи и яростни 7“ зае челната позиция в българската боксофис класация този уикенд. Това сочат обобщените данни от киносалоните.

Седмата лента от поредицата е гледана от 102 639 зрители в България и генерира 910 680 лева приходи от билети за първите си дни на големия екран. В продукцията участват Вин Дизел, Дуейн Джонсън, Мишел Родригес, Тайрийз Гибсън, Крис Бриджис, Джейсън Стейтъм и Кърт Ръсел. Филмът привлича публиката и с факта, че по време на снимките загина един от главните актьори – Пол Уокър, след което екипът трябваше да промени целия сценарий, за да довърши продукцията.

Вторият най-гледан филм у нас през последния уикенд се оказа анимацията „У дома“, която е създадена по книгата на Адам Рекс. Триизмерната история за Тип и Ох, които трябва да спасят планетата от извънземни, е привлякла 47 533 души в киносалоните, а за десет дни успя да събере 427 954 лева.

Третата позиция в боксофиса остава за „Пепеляшка“, която е създадена по едни от най-популярните детски приказки на Шарл Перо и Братя Грим. Лентата е дело на режисьора Кенет Брана и се разпространява в две версии – субтитрирана и дублирана. Филмът е гледан от 84 819 зрители, а приходите му за месеца от премиерата му достигат 632 846 лева.

Трилърът „Фокус“ с Уил Смит и Марго Роби вече е привлякъл 41 114 зрители в киносалоните в България. Продукцията, в която измамата се преплита с реалността е на голям екран от 17 дни, а за този период е събрала 362 111 лева приходи.

Петото място в класацията е за „Дивергенти 2: Бунтовници“, който разказва историята по втората книга от книжната трилогия на Вероника Рот. Лентата, в която участват Шайлин Удли, Тео Джеймс и Кейт Уинслет е в киносалоните в България от 17 дни. Тя вече има 25 293 зрители и 197 560 лева приходи.

Позиция по-надолу е „Съседското момиче“ с Райън Гузман, Джон Корбет и Дженифър Лопес. Трилърът разказва за учителна със сложни семейни взаимоотношения, а неин съсед ѝ става ученик. Филмът е направен по книгата на бившия прокурор от Лос Анджелис Барбара Къри. В България той е гледан от 6527 души и има 51 773 лева приходи за десет дни.

Анимацията „Спонджбоб: Гъба на сухо“ остава на седмо място в класацията. Вече втори месец тя е сред най-гледаните филми в страната. Тя е гледана от 98 384 зрители, а приходите от билети от нея възлизат на 861 885 лева.

Осми в списъка остава „Дани Колинс“ - филм, създаден по действителни събития, който разказва за рок певеца от 70-те години Дани Колинс. Лентата, в която главната роля е поверена на легендата Ал Пачино има 32 457 лева приходи за десет дни по екраните. Общият му брой зрители до момента е 3770 души.

"Kingsman: Тайните служби“, който е направен по комикса на Марк Милър и Дейв Гибънс, е девети в класацията на най-гледаните филми у нас. Той е гледан от 70 723 зрители, а в началото на втория месец от премиерата си в България вече има 595 428 лева приходи от продадени билети.

Ленатата с Шон Пен „Стрелецът“, която е адаптация на книгата на Жан-Патрик Маншет, е десета в боксофиса. Екшънът е по кината от 17 дни и има 7818 зрители. Приходите от него достигат 64 719 лева.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още