fallback

Печалбата на McDonald's за първото тримесечие пропадна с над 30%

Спадът дойде въпреки промяната в посоката на развитие под управлението на новия главен изпълнителен директор

17:12 | 22.04.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

McDonald's Corp оповести по-значителен от очакваното спад на печалбата през първото тримесечие на фона на валутните въздействия и таксите за преструктуриране, въпреки че приходите отговориха на очакванията на Wall Street.

Като цяло McDonald's отчете печалба от 811,5 млн. долара, или 0,84 долара на акция, в сравнение с 1,2 млрд. долара, или 1,21 долара на акция, година по-рано - спад от над 30%. Резултатите включват 0,17 долара на акция, свързани с отписвания и преструктуриране и 9 цента на акция, свързани с отрицателни валутни изменения.

Приходите спаднаха с 11 на сто до 5,96 млрд. долара.

Анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters, очакваха печалба от 1,06 долара на акция при приходи от 5,96 млрд. долара.

Продажбите, изключващи новооткритите и затворените магазините, спаднаха с 2,6% в САЩ, тъй като новите промоции и продукти не съумяха да компенсират натиска на конкуренцията. Консенсусната оценка на експертите бе за спад от 2,1%, предава MarketWatch.

Резултатите идват, след като веригата за бързо хранене предприе промяна на посоката си на развитие под управлението на новия главен изпълнителен директор Стив Ийстърбрук. Той пое кормилото през март и помогна за подобряването на доверието на инвеститорите, което изпрати нагоре акциите през последните три месеца.

Досега ходове на Ийстърбрук в САЩ включват план за повишаване на заплатите на служителите на McDonald's, усилия за ограничаване на употребата на антибиотици в пилешкото месо, тестване на целодневни продажби – продукти за закуска, обяд и вечеря, както и създаването на специални пилешки сандвичи и рибени бургери. Усилията обаче доведоха до гнева на някои франчайзополучатели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:12 | 07.09.22 г.
fallback