IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предлагат на търг документите за развода на Джон Ленън с първата му съпруга

Емблематичните му кръгли очила също ще могат да бъдат купени на събитието

17:45 | 07.05.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ротйерс</em></p>

Снимка: архив Ротйерс

Документите за развода на Джон Ленън с първата му съпруга Синтия ще бъдат предложени на търг във Великобритания, пише ContactMusic.

Става дума за пет страници, които описват в детайли раздялата на фронтмена на Beatles със Синтия пез 1968 г. Документите се появиха през февруари тази година – по-малко от два месеца след смъртта на бившата съпруга на Ленън, която почина на 1-ви април.

По-късно през този месец книжата ще бъдат предложени за продан от аукционната къща Omega auctions.

Документите съдържат и декларация на бившата икономка на Джон Ленън Дороти Джарлет, в която тя посочва, че е заварвала в леглото певеца и неговата следваща съпруга Йоко Оно. Освен това Джарлет обвинява Ленън, че е удрял своя син Джулиан, когато той се е държал лошо.

По думите на икономката вокалистът често е бил „депресиран и нещастен“ и е започнал да взима наркотици.

"Знаех това, защото забелязвах наркотици на различни места в къщата. За мен беше пределно ясно, че г-н Ленън пуши марихуана. Всички се надявахме, че това е само временна фаза", коментира тя.

На търга ще бъдат предложени и емблематичните кръгли очила на Ленън, които имат златни рамки. Те са смятани за един от неговите най-любими чифтове. С тях ще бъде предложена и кутия за очила.

Очилата и кутията са дадени за продан именно от Джарлет, като се смята, че музикантът ѝ ги е заел през 1965 г., когато нейният брат се нуждаел от специален аксесоар за парти.

Omega Auctions очаква предметите да бъдат продадени за суми между 10 и 20 хил. лири.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още