IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Писмо на Джон Ленън е продадено на търг за над 28 хил. долара

В него той моли водещ на телевизионно предаване да помогне за съживяването на кариерата на Йоко Оно

13:38 | 27.10.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Писмо, написано от фронтмена на британската група Beatles, Джон Ленън, е продадено на търг за 17 500 лири (над 28 000 долара).

Писмото е „отчаян опит“ на музиканта да даде тласък на западащата по това време музикална кариера на съпругата му Йоко Оно.

Предварителните очаквания на анализаторите за цената на писмото бяха за сума с около 5000 лири по-ниска от платената. Аукционът е организиран от компания RR Auctions.

Писмото е написано на 13-и декември 1971 г. и е адресирано до телевизионния водещ Джо Франклин. В него Ленън моли водещия да покани в шоуто си родената в Япония певица, чиято кариера е в застой в този момент. Въпреки писмото Йоко Оно така и не получава покана за участие в предаването.

"Зовът в писмена форма на Ленън не намира отклик. Случилото се е показателно, че дори най-голямата рок звезда в света не може да убеди продуцентите в музикалния талант на Йоко Оно", коментира Бари Ливингстън от RR Auctions.

На търга са продадени и други принадлежности, свързани с Beatles и нейните членове, както и предмети на други музиканти. Сред акцентите на събитието са партитури на рок групата Led Zeppelin, подписани от членовете ѝ, както и очила, които някога са носени от Джоуи Рамоун от пък групата Ramones.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още