IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Часовник на Patek Philippe е продаден за 353 хил. долара на търг

Интересът на колекционерите към редките часовници нараства

15:43 | 18.06.15 г.
Часовник на Patek Philippe е продаден за 353 хил. долара на търг

Christie's продаде стари и нови часовници за 8,4 млн. долара по време на търг в Лондон, топ лот на който се оказва джобен часовник Patek Philippe, който достигна цена от 353 хил. долара, пише Bloomberg.

Миниатюрният часовник от 1985 г. изобразява картината на Реноар „Две сестри“ и е дело на Сузане Рор. Той достигна рекордна цена в категорията си по време на аукциона в Ню Йорк, който се проведе на 17 юни. Скъпата вещ беше оценена на 180 хил. долара, а купувачът ѝ е анонимен азиатски колекционер.

В рамките на търга бяха предложени за продажба общо 262 лота, от които 237 намериха купувачи.

Интересът на колекционерите е насочен особено към часовниците, а заможните купувачи търсят все повече алтернативни начини да инвестират.

През май 88-годишен часовник Patek Philippe постави рекорд за часовник от неръждаема стомана, достигайки цена от 5 млн. долара по време на търг на Phillips в Женева.

"Редките модели разпалват страстните колекционери, готови да платят повече“, коментира Едуард Фабер, президент на галерия Aaron Faber в Ню Йорк, която се специализира в бижута и часовници.

По време на търга в сряда часовник Rolex Submariner от 1957 г. достигна цена от 269 хил. долара. Часовникът е от първия филм от поредицата за Джеймс Бонд и е носен от Шон Конъри. Моделът е особено любим на колекционерите заради мъжествения му дизайн.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още