IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчетът на McDonald’s остана под очакванията

Компанията се преструктурира, за да се справи с трудностите, които изживява през последните две години

16:36 | 23.07.15 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Продажбите на McDonald’s Corp отбелязаха спад от 2% в САЩ през второто тримесечие, след като промоциите и препоръчаните продукти, които веригата за бързо хранене стартира, за да привлече клиенти, не са наложили промяна, съобщава The Wall Street Journal (WSJ).

Общо McDonald’s отчете печалба от 1,2 млрд. долара, или 1,26 долара на акция, което е доста по-малко от печалбата от 1,39 млрд. долара или 1,40 долара на акция за същия период през миналата година.

Приходите се понижиха с 9,5% до 6,5 млрд. долара. Без валутните влияния приходите щяха да отчетат ръст от 1%.

Главният изпълнителен директор Стив Ийстбрук, който пое управлението на затруднения гигант за бързо хранене през март, определи резултатите като „разочароващи“, но каза, че компанията вижда „ранни признаци на инерция“.

Акциите на McDonald’s, които се задържаха стабилни през последните три месеца, поскъпнаха с 1,5% в предпазарната търговия.

„Постигнахме значителен прогрес откакто обявихме първите стъпки от плана за преструктуриране на McDonald’s в началото на май“, заяви Ийстбрук в прес съобщение.

Компанията добавя, че очаква продажбите на ресторантите, отворени от поне 13 месеца, да нараснат през текущото тримесечие.

Резултатите идват в момент, в който McDonald’s се опитва да се преструктурира след две години на трудности, включително заради променящите се вкусове на клиентите в САЩ и проблемите с безопасността на храните в Азия.

Ийстбрук заяви, че полага усилия да превърне McDonald’s в „модерна прогресивна компания за бургери“. Компанията осъществи поредица от ходове през последните месеци, включително премахване на антибиотиците от пилетата, представяне на по-добри бургери и възможности за собствен избор на съставките им, както и акцентиране върху свежестта на продуктите.

McDonald’s обмисля и от октомври да предлага закуска през целия ден в САЩ, съобщи WSJ през миналата седмица. Компанията заяви в четвъртък, че продължава да тества целодневната закуска на местния пазар.

Но резултатите са поредният признак, че усилията все още не са се изплатили. McDonald’s заяви, че трафикът е отрицателен във всички основни сегменти за тримесечието.

Междувременно продажбите в ресторантите, отворени от поне 13 месеца, са спаднали с 0,7% на световно ниво през последното тримесечие, което е по-слабо от прогнозите за 0,4% на анализаторите. Понижението от 2% в САЩ също не отговаря на очакванията от 1,5%.

McDonald’s заяви, че промоциите и препоръчаните продукти не са получили желаната реакция от клиентите, а конкуренцията също остава проблем.

В азиатско-тихоокеанския регион, където компанията среща трудности заради опасенията за безопасността на храната в Китай и Япония, продажбите са спаднали с 4,5%, което също е под оценката на анализаторите за 3,4%.

Европейските продажби са нараснали с 1,2%, подпомогнати от силното представяне в Обединеното кралство и Германия, въпреки че анализаторите прогнозираха ръст от 1,5%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 1
Godo
преди 8 години
Австралийската собственичка на огромна минна империя Джина Райхарт заяви, че сънародниците й трябва да се примирят с орязването на заплатите си, тъй като африканските работници ще се радват да припечелят и само два долара на ден. Тя също така инструктира бедните да спрат да завиждат на богатите и да положат повече усилия, защото са "мързеливи работници, които прекалено много пият и се забавляват". Нейният призив "излезте от кръчмата и вървете да правите милиарди". Може сънародниците й, да я пратят в Африка да развива тези страни там. Защото ако бяха слушали такива приказки и се примирявали с глупостта на капиталистическата върхушка, тогава Австралия щеше да е с африкански бит култура и пътища.. Та се сетих, не е ли изнесена борбата срещу работниците извън границите на развитите държави, и това което прави Пентагонът, е капиталистическо насилие срещу работническата класа. А си представете, как в Австралия и САЩ ще купят айфон, къща, кока кола и биг-мак, с два долара заплащане. При такава дефлация, как милиардерите ще изплатят дълговете си. То и обикновените граждани и държави, как ще изплатят дългът си. И кой ще остане милиардер?? това са числа, 200 или 2, заплатата определя потреблението - следователно и печалбата и цените. Но Австралия е повече от Африка, като образованост, изобщо като развитие - включително индустриално и икономически. ТОГАВА КОЙ Е ПРАВ??? НЕ И ПСИХОДЯСНОТО. 684 евро е минималната заплата в Гърция, при БВП на работещ грък от 50 000 евро.425 евро е минималната заплата в Турция, при БВП на работещ от 24 000 евро.390 евро е минималната заплата в Естония, при БВП на работещ от 31 390 евро.250 долара е минималната заплата в Китай, при БВП на работещ от 13 000 долара. 360 лева е минималната заплата в България, при БВП на работещ от 28 000 лева. Мартин Лутър Кинг, е искал през 1963г., минималното заплащане да е 2 долара на час. Тогава БВП на зает е било някъде към 5 000 долара, годишно. Обикновено се работи 2 000 часа годишно. Нека минималната заплата да е 40% от БВП на работещ, да е, пък да гледаме. Днес се питаме, защо богатите стават повече и по-богати, а имало криза?? ЗАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВАТА ВЗИМАТ ЗАЕМИ, КОЙТО БЕДНИТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ, НО ВСИЧКИ СЪЗДАДЕНИ ПАРИ - ОТИВАТ В КАПИТАЛИСТИТЕ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 1
Godo
преди 8 години
684 евро е минималната заплата в Гърция, при БВП на работещ грък от 50 000 евро. 425 евро е минималната заплата в Турция, при БВП на работещ от 24 000 евро.390 евро е минималната заплата в Естония, при БВП на работещ от 31 390 евро. 250 долара е минималната заплата в Китай, при БВП на работещ от 13 000 долара. 360 лева е минималната заплата в България, при БВП на работещ от 28 000 лева. Мартин Лутър Кинг, е искал през 1963г., минималното заплащане да е 2 долара на час. Тогава БВП на зает е било някъде към 5 000 долара, годишно. Обикновено се работи 2 000 часа годишно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
Godo
преди 8 години
Австралийската собственичка на огромна минна империя Джина Райхарт заяви, че сънародниците й трябва да се примирят с орязването на заплатите си, тъй като африканските работници ще се радват да припечелят и само два долара на ден. Тя също така инструктира бедните да спрат да завиждат на богатите и да положат повече усилия, защото са "мързеливи работници, които прекалено много пият и се забавляват". Нейният призив "излезте от кръчмата и вървете да правите милиарди". Може сънародниците й, да я пратят в Африка да развива тези страни там. Защото ако бяха слушали такива приказки и се примирявали с глупостта на капиталистическата върхушка, тогава Австралия щеше да е с африкански бит култура и пътища.. Та се сетих, не е ли изнесена борбата срещу работниците извън границите на развитите държави, и това което прави Пентагонът, е капиталистическо насилие срещу работническата класа. А си представете, как в Австралия и САЩ ще купят айфон, къща, кока кола и биг-мак, с два долара заплащане. При такава дефлация, как милиардерите ще изплатят дълговете си. То и обикновените граждани и държави, как ще изплатят дългът си. И кой ще остане милиардер?? това са числа, 200 или 2, заплатата определя потреблението - следователно и печалбата и цените. Но Австралия е повече от Африка, като образованост, изобщо като развитие - включително индустриално и икономически. ТОГАВА КОЙ Е ПРАВ??? НЕ И ПСИХОДЯСНОТО.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
SS-23
преди 8 години
Айде и тия отнесоха плувката ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още