IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Ант-Мен" запази челното си място в боксофиса в Северна Америка

Разочароващ дебют направи екранизацията на романа "Хартиени градове"

10:55 | 27.07.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ant-Man Facebook page</em></p>

Снимка: Ant-Man Facebook page

Три нови филма дебютираха в мултиплексите в Северна Америка този уикенд, но само драмата, посветена на бокса, „Обратен гард“, успя да постигне добър резултат, пише Wall Street Journal.

“Ант-Мен“ на Marvel запази челната си позиция в боксофиса в САЩ и Канада, събирайки 24,8 млн. долара през втората си седмица по кината. Сумата е с 57% по-ниска от тази, събрана от премиерата. За тези две седмици лентата е събрала 106 млн. долара от продажбата на билети в Северна Америка.

"Пиксели“ на Sony Pictures Entertainment се доближи най-много до възможността да детронира звездата на Marvel Studios, но остана на второ място с 24 млн. долара приходи. Премиерата му се оказа слаба, ако се има предвид колко високи са разходите за продукцията му. Стари герои от видеоигри като Пакман и Донки Конг играят редом с Адам Сандлър и Кевин Джеймс в „Пиксели“ - лента, която разказва за извънземни, атакуващи Земята през ерата на аркадните игри през 80-те.

Имейлите, публикувани миналата година, след голямата кибератака срещу Sony, показаха, че ръководството на компанията е решило бюджетът й да достигне цели 110 млн. долара. По думите на говорителя на Sony финалният бюджет е 89 млн. долара.

Студиото очаква по-високи приходи от чужбина, твърди президентът по дистрибуцията Рори Брюер. Филмът дебютира в около 40% от своите международни пазари и събра близо 25 млн. долара. Премиерата в Китай е планирана за септември.

"Пиксели“ беше един от двата филма, излезли този уикенд в Северна Америка, които се радват на подкрепата на Китай, тъй като азиатската страна се опитва да намери начини да работи с Холивуд.

Около 10% от „Пиксели“ са финансирани от China Film Group, а бюджетът на „Обратен гард“, възлизащ на 30 млн. долара, е финансиран от Dalian Wanda Group.

"Обратен гард“, в който участва Джейк Гиленхал в ролята на боксьор в средна категория, който се опитва да се завърне на ринга, събра 16,5 млн. долара, класирайки се пети в боксофиса в Северна Америка.

Лентата „Хартиени градове“, базирана на едноименната книга за тийнейджъри на Джон Грийн, се представи под очакванията, генерирайки само 12,5 млн. долара, въпреки че голяма част от анализаторите вярваха, че приходите ще надминат 20 млн. долара.

Последната адаптация на книга на Джон Грийн - „Вината в нашите звезди“, събра 48 млн. долара по време на дебютния си уикенд миналото лято и генерира общо 124,8 млн. долара за целия си период по кината. „Хартиени градове“ е също толкова популярна книга от този автор, а продукцията е със скромния бюджет от 12 млн. долара, което работи в нейна полза. Холивуд продължава да разчита на Грийн. По-рано този месец Fox обяви, че е подписала договор с автора за адаптацията на „Къде си, Аляска“, която ще бъде дело на Paramount Pictures.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още