IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney отчете смесени резултати, въпреки успеха на "Отмъстителите"

Приходите на компанията не успяха да отговорят на очакванията на анализаторите

11:57 | 05.08.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Disney отчете смесени резултати за второто тримесечие. Печалбата на компанията надминава очакванията на анализаторите, но приходите не достигат прогнозираното ниво, пише CNN.

Приходите на Disney са се увеличили с 5% спрямо същото тримесечие година по-рано, достигайки 13,1 млрд. долара, но анализаторите от Wall Street очакваха, че постъпленията ще се увеличат до 13,2 млрд. долара.

Групата отчита печалба от 1,45 долара на акция, което е повече от очакваните 1,42 долара на акция.

Светъл лъч за Disney се оказват приходите от филми, които се повишават с 13%, до голяма степен благодарение на излизането на филми с логото на Marvel, в това число “Отмъстителите: Ерата на Ултрон“, който е донесеъл 1,3 млрд. долара в боксофиса от премиерата си през май.

Популярните паркове и курорти на компанията отчитат 4% ръст на приходите през тримесечието, а медийните мрежи – 5%.

Спортната мрежа ESPN, която е диамантът в медийната корона на Disney, се сблъсква с оттегляне на част от талантите си през последните месеци, след като Бил Саймънс, Кийт Олбърман и Колин Каухърд напуснаха Worldwide Leader in Sports. Появиха се слухове, че мрежата е прекратила връзките си с част от имената си, тъй като се опитва да намали разходите си.

Главният изпълнителен директор на Disney Бой Айгър откри събитието за обявяване на резултатите за тримесечието, защитавайки ESPN. Той обясни, че все повече зрители се отказват от кабелните услуги. По думите му компанията гледа реалистично на променящия се медиен пейзаж, а загубите на абонати са всъщност по-малки.

С отминаването на лятото Disney насочва вниманието си към един от най-популярните франчайзи в историята. „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ няма да се появи в кината до декември, но компанията планира тази есен да пусне мърчъндайз, свързан с него. На 4 септември играчки и други продукти, свързани с филма, ще се появят в магазините.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още