IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Отмъстителите" покори с лекота върха на боксофиса в Северна Америка

Лентата се представя по-добре в чужбина, отколкото на вътрешния си пазар

12:56 | 11.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Avengers Facebook page</em></p>

Снимка: Avengers Facebook page

"Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ отново оглави с лекота бокс офис класацията в Северна Америка този уикенд, въпреки че продължението на серията за супергероите не успя да спечели толкова, колкото предшественика си през втората си седмица по кината, пише Wall Street Journal.

Лентата, която е дело на Marvel Studios на Walt Disney, събра очакваните 77,2 млн. долара в САЩ и Канада, като до момента на вътрешния си пазар е генерирала общо 312,8 млн. долара – достатъчно, че да се счита за един от най-големите хитове на годината.

Но „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“, който струва близо 250 млн. долара, продължава да изостава в Северна Америка спрямо първия филм от поредицата. Средствата, които генерира в боксофиса през втората си седмица по кината, са с 60 на сто по-малко от тези през първата, което е типично за високобюджетните филми, но спадът е по-голям от 50-те процента на „Отмъстителите“ от 2012 г.

Когато дебютът на продължението се оказа с 16 млн. долара по-слаб от този на предшественика, който събра рекордните 207 млн. долара, много анализатори обвиниха за това наличието на друго също толкова привлекателно за зрителите събитие – боксовия мач между Флойд Мейуедър – младши и Мани Пакиао.

По слабите резултати през втората седмица по кината могат да доведат до по-ниски очаквания от предстоящи дебюти като тези на  „Джурасик свят“ и новата лента на „Мисията невъзможна“.

Ситуацията в чужбина е различна, тъй като „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ се представя по-добре от предшественика си там. Новият филм събра 562 млн. долара в чужбина, което е с 20% повече спрямо предния филм.

Освен това „Ерата на Ултрон“ тепърва очаква премиерата си на няколко ключови места по света, включително в Китай – вторият най-голям боксофис пазар. Дебютът на лентата там ще бъде на 12-и май.

Единствената по-голяма премиера през този уикенд в Северна Америка се оказа „Гореща гонка“. Филмът, в който участва Рийз Уидърспун, успя да събере 13,3 млн. долара. Комедията обаче получи лоши отзиви от публиката според компанията за маркетингови проучвания CinemaScore.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:39 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още