IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Отмъстителите" привлече най-голям брой зрители в кината в България

Третият филм от поредицата успя да надвие "Бързи и яростни 7"

13:31 | 29.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Avengers Facebook page</em></p>

Снимка: Avengers Facebook page

Третият филм от поредицата „Отмъстителите“ привлече най-много зрители в кината в България този уикенд. Това показва обобщените данни от киносалони.

„Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ е създаден по книгата на Стан Лий и Джак Къркби. Екшънът, който включва познатите комиксови герои Тор, Хълк, Железния човек, Капитан Америка, Ястребово око и Черната вдовица, събра 388 486 лева от билети през първия си уикенд на екраните у нас. Той е гледан от 36 338 зрители.

Лентата успя да изпревари „Бързи и яростни 7“, който остана начело на боксофиса в Северна Америка за четвърта поредна седмица. Екшънът с Вин Дизел и Пол Уокър се прожектира от месец в България и вече е събрал 2 537 714 лева приходи. Филмът е успял да привлече 311 688 зрители до момента.

Анимационната продукция „У дома“ остава на трета позиция в бокс офис класацията. Лентата, в която хора и извънземни се обединяват, за да спасят Земята, е гледана от 81 783 души и има 723 809 лева приходи за месец, откакто е на екраните в България.

Четвъртото място в списъка с най-гледаните филми в страната е за „Дете 44“. Лентата е създадена по едноименния роман на Том Роб Смит и в нея се преплитат историите за глава в Украйна през 20-те години, оформянето на поствоенното НКВД и издирването на сериен убиец на деца. Филмът има 50 601 лева приходи за десет дни на екран и е гледан от 6226 зрители.

Анимацията „Гнездото на дракона“ остава на пето място в списъка. Лентата, в която войните на магическото кралство трябва да върнат скъпоценен камък и затова трябва да се бият с дракон, се радва на общо 47 580 зрители за десет дни на екраните в България.

Шести в списъка остава „Пандиз експерт“. Комедията, в която участват Уил Феръл и Кевин Харт, разказва за финансов магнат, на когото му предстои да влезе в затвора. Филмът е гледан от 17 061 души в страната и за 17 дни по кината вече е събрал 143 763 лева.

"Ченгето от мола 2“ се нарежда на седмо място в списъка с най-гледаните у нас филмови продукции. Комедията с Кевин Джеймс е гледана от 6885 зрители и има 53 630 лева от продажбата на билети.

Футуристичният „Ex Machina: Бог от машината“ остава позиция по-надолу в класацията със своите 8896 зрители и 73 939 лева за 17 дни на екран. Историята на трилъра се фокусира върху това дали изкуственият интелект може да накара човек да избяга.

Предпоследното място в топ 10 заема „Най-дългото пътуване“. Филмът е екранизация на едноименния роман на Никълъс Спаркс. Романтичната история разказва паралелно историите на Айра и Рут, Люк и София, които се случват с над 70 години разлика. Лентата е гледана от 7259 души в България и за 17-те си дни на екран е събрала 56 508 лева приходи.

Последното място в боксофиса е за „Пепеляшка“ - екранизацията по книгите на Шарл Перо и Братя Грим, която е дело на Кенет Брана. Филмът е на екраните у нас от два месеца и се радва на 709 598 лева приходи, както и на 95 461 зрители. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още