IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Carslberg съкращава още работни места в Русия, Европа и Азия

Производителят на бира се опитва да съкрати разходите си на фона на трудностите в Русия и Европа

15:49 | 26.08.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Carlsberg A/S, четвъртият най-голям производител на бира в света, планира да съкрати още работни места в цял свят. Компанията се опитва да съкрати разходите си на фона на условията на пазари като Русия и Европа, съобщава Bloomberg, базирайки се на информация от запознат източник.

Стотици работни места ще бъдат съкратени, което ще се отрази на дейността в Русия, Западна Европа и Азия, споделя източникът, поискал да остане анонимен, докато не приключи процесът. Компанията вече съкрати 180 работни места в централата си в Копенхаген и в регионалните си офиси, за да „изгради по-пъргава организация“, заявиха от Carlsberg през май.

Производителят на бирата Kronenbourg, управляван от новия си ръководител Кеес 'т Харт, намали прогнозата си за годишна печалба през миналата седмица, борейки се с понижаващите се продажби в Русия и по-слабите от очакванията съкращения на разходите в Западна Европа. Carslberg планира да предприеме „всички необходими промени“, за да се справи с по-трудната среда, заяви главният финансов директор Йорн П. Йенсен пред инвеститорите през миналата седмица.

„Carlsberg е решен да намали разходната си база“, заяви говорителят Джим Даниел. „Програмата е в ход в централния офис на компанията и в останалите страни, но трябва да сте наясно, че винаги първо ще говорим със служителите си, ако предприемаме някакви бъдещи стъпки“.

Компанията започна стратегически преглед на бизнеса си в Русия, който допринася за малко под 20% от печалбата на компанията, твърди консултантската къща Sanford C. Bernstein. В съобщение до служителите, до което са получили достъп от Bloomberg през май, компанията заявява, че ресурсите ѝ, включително персонала и финансите, ще се фокусират върху 15-те ѝ най-обещаващи пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още