IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

McDonald's тества обслужване със сервитьори

Засега новата услуга ще бъде предложена за седмица в 31 шведски филиала от общо 36 хил. ресторанта в света

10:43 | 23.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

За първи път американската верига за бързо хранене McDonald's въвежда обслужване по масите – засега само в Швеция.

В 31 шведски филиала от общо 36 хил. ресторанта в света от петък в продължение на седмица ще е възможно да се резервира маса по интернет, а в ресторанта след това клиентите ще бъдат обслужвани от служители на заведенията на масата им, обяви McDonald's. Там клиентите вече няма да е нужно да се редят на опашки пред касите или да поръчват менюто чрез таблетите си.

По време на тестовата фаза масите ще може да се резервират чрез платформата bookatable.se. Условие е обаче да се консумира поне двустепенно меню, сред което и хамбургер с името Maestro Classic.

С обслужването по масите „искаме да предоставим на най-верните ни клиенти един невероятен момент“, когато за първи път пробват Maestro Classic, поясни маркетинг директорът на McDonald's в Швеция Джеф Джакет.

За McDonald's Швеция е труден пазар. Разходите за труд са сравнително високи, също както и цените на имотите. Освен това тук веригата се бори срещу американския конкурент Burger King, както и срещу силната местна верига Max, пояснява DPA.

На фона на спадащите продажби McDonald's очевидно търси начини за препозициониране. През март и директорът за Германия на веригата Холгер Бийк заяви, че в някои местни обекти ще бъде предложено обслужване по масите. Засега обаче такова не е стартирано. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още