IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon отваря първата си физическа книжарница в Сиатъл

Цените на книгите ще са същите като тези в Amazon.com

11:29 | 03.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Компанията за онлайн търговия Amazon ще отвори своята първа физическа книжарница в Сиатъл във вторник, предава Ройтерс, позовавайки се на изявление на фирмата.

Amazon Books ще бъде реално продължение на сайта Amazon.com, а книгите в нея ще бъдат подбирани на база потребителските отзиви и предварителните поръчки в онлайн платформата.

Популярността в социалната мрежа за четящи Goodreads също ще бъде вземана предвид при подбора на заглавията.

Цените на книгите в новата книжарница и в онлайн еквивалента ѝ ще бъдат еднакви, посочват от Amazon. Магазинът ще дава възможност за тестване и на устройствата на Amazon - Kindle, Echo, Fire TV и Fire Tablet.

Amazon Books, която е разположена в University Village в Сиатъл, ще отваря врати всеки ден, с изключение на Деня на благодарността и Коледа, допълват от компанията.

През юни тази година Amazon.com прие нови правила в платформата си за електронни книги Kindle. Съгласно тях гигантът в електронната търговия започна да плаща на независимите автори въз основа на броя прочетени от потребителите страници, а не спрямо това по колко пъти книгата е била заемана за четене. Ходът засяга авторите, които използват платформата на Kindle за директно публикуване. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още