IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Игрите на глада" оглави традиционно слабия филмов уикенд в Северна Америка

Лентата остана на първо място в боксофиса за трета поредна седмица

14:15 | 07.12.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: The Hunger Games Facebook page</em></p>

Снимка: The Hunger Games Facebook page

Последната част от филмовата поредица „Игрите на глада“ оглави боксофиса в Северна Америка за трети пореден уикенд, изпреварвайки филма на ужасите „Коледа по дяволите“, предава Bloomberg.

“Игрите на глада: Сойка-присмехулка – Част 2“, дело на Lions Gate Entertainment, събра 18,6 млн. долара от продажбата на билети в САЩ и Канада, разкри Rentrak в неделя. „Коледа по дяволите“ на Universal Pictures се класира втори със своите 16 млн. долара.

Уикендът след отбелязването на Деня на благодарността и преди голямата коледна еуфория традиционно е слаб за филмовата индустрия. И все пак през тази година резултатите на 10-те топ филма се оказаха с 28% по-високи от тези, генерирани година по-рано. Това се дължи преди всичко на факта, че много тинейджъри са отишли да гледат „Сойка-присмехулка – Част 2“ и „Коледа по дяволите“ - единствената премиера, която се класира в челната петица.

"Коледа по дяволите“ определено привлече по-младите зрители“, коментира Ник Карпу, президент на дистрибуцията на Universal. “Обикновено това е тежък уикенд“. Лентата е базирана на германския фолклор и разказва за зъл герой, който наказва лошите деца на Коледа.

Последната част на „Игрите на глада“ излезе по кината на 20 ноември, но имаше най-слабия дебют от всички филми от поредицата. Резултатите му от този уикенд се оказаха под очакваните от Boxoffice.com 20,5 млн. долара. Досега лентата е събрала 227 млн. долара в САЩ и Канада.

Сред завръщащите се в класацията филми се оказа продължението на „Роки“ - „Крийд: Сърце на шампион“ на Warner Bros, който се класира трети със своите 15,5 млн. долара. „Добрият динозавър“ на Pixar си извоюва четвъртото място.

"Chi-raq”, който дебютира в 305 кина, събра 1,3 млн. долара.

Индустрията възлага големи надежди на филмите, които предстои да излязат до края на годината, включително „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ на Disney, както и на „В сърцето на морето“, римейк на историята за Моби Дик.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
crazy365
преди 8 години
Комиксите са си комикси, киното си е кино. Когато се обединят, и двете престават да бъдат това, което са, но по-губещата страна всъщност е киното, тъй като има далеч повече почитатели.Жалко!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още