IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Добрият динозавър" се изкачи до върха на боксофиса в България

Той успя да измести последната част от поредицата "Игрите на глада"

10:19 | 09.12.15 г.
<p>
	<em>Снимка: The Good Dinosaur Facebook page</em></p>

Снимка: The Good Dinosaur Facebook page

Анимацията „Добрият динозавър“ оглави боксофис класацията в България, сочат обобщените данни от киносалоните след миналия уикенд.

Филмът, разказващ за това какво би се случило, ако унищожаващият динозаврите астероид беше подминал Земята, а динозаврите и хората в крайна сметка се срещнат, е гледан от 32 197 зрители и има 285 523 лева от продажбата на билети за десетте дни, откакто е на екран.

Лентата успя да изпревари „Игрите на глада: Сойка-присмехулка – Част 2“, който остана на втора позиция. Последната част на поредицата, създадена по едноименните книги на Сюзан Колинс, е гледана от 91 193 зрители. Тя е събрала 903 139 лева от билети за 17 дни в кината в България.

Позиция надолу в списъка с най-гледаните филми в страната тази седмица е отредено на „В сърцето на морето“, който дебютира на големия екран в петък. Историята разказва за китоловци, които са станали жертва на кашалот и са прекарали три месеца в открито море. Продукцията има 65 983 лева от билети, като е гледана от 6123 души.

Втората премиера от миналия уикенд - „Снежната кралица – 2“, е на четвърто място сред най-гледаните филми в страната. Лентата за трола Орм, който отново трябва да пребори Снежната кралица, за да спечели дъщерята на краля на троловете, е гледана от 4437 зрители и вече има 36 211 лева приходи. 

Петото място в боксофиса остава за комедията „Тиха нощ, луда нощ“, която вече от 10 дни е на екраните у нас. Във филма участват Оливия Уайлд, Мариса Томей, Джон Гудман, Даян Кийтън и Ед Хелмс, а броят на зрителите му достигна 13 584. Приходите от билети до момента са 110 081 лева. 

На шеста позиция остана „Спектър“. Последната лента от поредицата за тайния агент Джеймс Бонд е гледана от 136 891 зрители и има 1 158 134 лева от билети, като вече от месец е на екраните в България.

Създаденият по биографичната книга на Уолтър Айзъксън „Стив Джобс“ се озова на седмо място в класацията. Филмът на Дани Бойл разказва за съоснователя на Apple и е гледан от 3998 зрители. В първи три дни откакто е на екран лентата генерира 39 424 лева от билети.

3D продукцията „Виктор Франкенщайн“ е на осмо място по зрителски интерес. Историята за легендарния доктор Франкенщайн е пресъздадена с помощта на актьора Даниел Радклиф и колегата му Джеймс Макавой. Филмът е гледан от 3123 зрители и има 25 504 лева приходи.

Предпоследен в списъка остана „Мостът на шпионите“ на Стивън Спилбърг, който е привлякъл 9781 души в киносалоните и има 82 814 зрители за десетте дни на екраните у нас.

Друга премиера от миналия уикенд - „Тайната е в техните очи“, в която участват Джулия Робъртс и Никол Кидман, си извоюва последното място в боксофиса благодарение на своите 2026 зрители и 17 023 лева приходи от билети.

(БТА)

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още