fallback

"Завръщането" е оставил 469 тона въглероден отпечатък

От своя страна Леонардо ди Каприо призова за повече мерки, свързани с климатичните промени

11:41 | 01.03.16 г. 4

Леонардо ди Каприо най-сетне спечели “Оскар” и използва речта си при получаването на наградата, за да насочи вниманието отново към опасностите от глобалното затопляне.

“Създаването на “Завръщането” беше за връзката на човека с природата, един свят, в който всички ние заедно усетихме 2015 г. като най-горещата година в историята. Нашият екип трябваше да се премести на юг, за да намери сняг. Климатичната промяна е реална и се случва сега… и ние трябва да работим заедно и да спрем да отлагаме”, заяви Ди Каприо по време на церемонията.

Призивите на актьора за колективни действия обаче трябва да са били игнорирани от създателите на “Завръщането”, пише политическият блогър Пол Стайнс в сайта си Order-order.com.

Лентата, 93% от която са заснети в Монтана, Канада и Аржентина, е създадена от 438 души екип, които са пътували заедно.

Икономичен полет от Лос Анджелис до Едмънтън в Канада оставя 0,35 тона въглероден отпечатък. Когато се умножи по 438 за целия екип, това се равнява на 153 тона.

Въглеродният отпечатък на пътуването до Аржентина достига невероятните 1,44 тона. Така статистиката показва, че въглеродният отпечатък от целия филм е 469,6 тона.

Да не забравяме, че режисьорът е наредил и въздушно бомбардиране на една от планините в Канада, за да се създаде лавина. Което никак не е благоприятно за околната среда…

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:09 | 11.09.22 г.
fallback