fallback

Time Warner навлиза в онлайн стрийминга

Компанията би очакванията на пазарите за печалбата през второто тримесечие и обяви, че купува 10%-ов дял в Hulu

15:45 | 03.08.16 г.
Автор - снимка
Редактор

Гигантът в кино индустрията Time Warner купува 10-процентов дял в услугата за онлайн стрийминг Hulu, съобщава Bloomberg.

Освен това концернът отчете печалба за второто тримесечие, която мина оценките на анализаторите, след като собственикът на НВО и Turner е успял да изстиска още приходи от кабелните и сателитните доставчици.

Печалбата без еднократните ефекти възлиза на 1,29 долара за акция, заяви базираната в Ню Йорк Time Warner в сряда. Средната оценка на анализаторите, анкетирани от Bloomberg, бе за печалба от 1,16 долара. Приходите възлизат на 6,95 млрд. долара спрямо прогноза на анализаторите за 7,06 млрд. долара.

Резултатите са признак, че Time Warner все още печели от традиционния си кабелен бизнес, въпреки че телевизионната индустрия се бори с все по-слаби рейтинги и неправомерно ползване на телевизия.

Главният изпълнителен директор Джеф Бюкс влага милиарди долари, за да създаде оригинални програми и за да придобива спортни права с цел привличането на телевизионни зрители. В същото време се опитва да взима по-високи такси от доставчици като AT&T и Comcast. Бюкс полага усилия и да надделее над голяма част от хората, които реално не плащат за ползването на кабелна телевизия. Като част от сделката с Hulu мрежите на Time Warner ще бъде пренесени на услугата за стрийминг на живо на Hulu, които трябва да стартират следващата година.

 

На дигиталния фронт Time Warner разработи онлайн версия на НВО, правейки огромни дигитални инвестиции в CNN и спортния сайт Bleacher Report. Продажбите от HBO, която през второто тримесечие излъчи популярни предавания като Game of Thrones, са нараснали с 2% до 1,5 млрд. долара. Приходите от лицензи и други дейности обаче са намалели с 17%.

Продажбите от студиото Warner Bros. са се понижили с 19% до 2,7 млрд. долара вследствие на по-ниските приходи от лицензи за видео игри, домашно забавление и телевизия. Първият филм на компанията от DC Comics – „Батман срещу Супермен“, бе представен в края на първото тримесечие и събра 873 млн. продажби на глобално ниво. Филмът обаче не успя да настигне сериите на Marvel на Walt Disney, чиито продажби надминават 1 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:12 | 13.09.22 г.
fallback