IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Time Warner Cable с добри резултати преди сливането с Charter Communications

Тази седмица двете компании получиха одобрение от регулаторите за сделката си

18:49 | 28.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Time Warner Cable, която получи одобрение от регулаторите през тази седмица за сливането си с Charter Communications, отчете по-високи от очакваното приходи и печалба за първото тримесечие, тъй като се радва на по-голям брой бизнес абонати и абонати от САЩ, пише Wall Street Journal.

Главният изпълнителен директор Роб Маркъс заяви, че мрежата на компанията е станала по-надеждна през последните няколко години, а резултатите за първото тримесечие отразяват факта, че фирмата е “подобрила своя маркетинг, разширила е каналите за продажби и е увеличила способността си да задържа потребителите”.

В понеделник федералните регулатори одобриха придобиването на Time Warner Cable от Charter за 55 млрд. долара, но заявиха, че обединяването на два кабелни гиганта ще трябва да се случи при няколко строги условия. Базираната в Ню Йорк компания се съгласи още през май да бъде придобита от Charter Communication.

Time Warner Cable обяви, че се е сдобила с 236 000 абонати в САЩ през тримесечието, което завърши през март, което е довело до 5,8% ръст на приходите ѝ в сегмента до 4,93 млрд. долара. Компанията заяви, че това се дължи на по-голямото търсене на бърз трафик на данни, както и на увеличението на цените и по-големите такси за оборудване.

Приходите от бизнес услуги са скочили с 13 на сто, като също са насърчени от търсенето на по-бърз трафик на данни. Компанията е привлякла 13 000 нови бизнес абонати по време на тримесечието.

Общата печалба на Time Warner Cable е достигнала 494 млн. долара, или 1,72 цента на акция. Сумата е по-голяма от отчетените година по-рано 458 млн. долара, или 1,59 цента на акция. Като се изключат някои елементи, печалбата на акция е нараснала до 1,81 долара от 1,65 долара.

Приходите са се увеличили със 7,2% до 6,19 млрд. долара. Анализаторите очакваха 1,74 млрд. долара коригирана печалба и 6,14 млрд. долара приходи според Thomson Reuters.

TIme Warner Cable заяви, че скокът на разходите ѝ с 6,6% е причинен от по-високите разходи за програмиране, за наемане на служители и застраховки.

Цената на акциите на компанията нарасна с 32% през последните 12 месеца до приключване на търговията в сряда. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още