IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Смелата Ваяна" остава на върха за трети пореден уикенд

Новата коледна комедия с Дженифър Анистън се класира на втора позиция в боксофиса в САЩ и Канада

10:14 | 12.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Moana Facebook page</em></p>

Снимка: Moana Facebook page

“Смелата Ваяна“ оглави боксофиса в Северна Америка за трети пореден уикенд, изпреварвайки конкуренцията на новата празнична комедия с Дженифър Анистън, пише Bloomberg.

Анимацията на Walt Disney събра 18,8 млн. долара от продажбата на билети в САЩ и Канада, сочат данни на ComScore. Комедията на Paramount Pictures “Коледно парти“ се класира втора, генерирайки 17,5 млн. долара в дебютния си уикенд.

Кината в Северна Америка се радват на повече публика преди Коледа, въпреки че това беше единствената нова премиера, разпространявана във всички кина. Студията предпочитат да изчакат с пускането на новите заглавия до коледното оживление, което се очаква да започне през следващия уикенд с „Rogue One: История от Междузвездни войни“.

В „Коледно парти“ Дженифър Анистън влиза в ролята на лош главен изпълнителен директор, който се опитва да закрие клон на компанията, управляван от нейния брат. Братът и главният технологичен директор обаче решават да направят огромно коледно парти, в опит да спечелят клиент и да запазят работата си. Критиците показаха смесени реакции към филма, като само 44% го оцениха позитивно според сайта Rottentomatoes.com.

Създаването на филма струва 45 млн. долара, без да са включени маркетинговите разходи. Очакваше се лентата да генерира 20 млн. долара в рамките на дебютния си уикенд според Box Office Mojo. Същият анализатор прогнозира 18,9 млн. долара за „Смелата Ваяна“.

През тази седмица имаше още една премиера, но в ограничен брой кина – мюзикълът на Lions Gate Entertainment “La La Land”, за който се твърди, че може да се бори за „Оскар“ за най-добър филм за тази година. Той събра 855 хил. долара от прожекциите в пет кина, посочват от ComScore. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още