IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Etsy сменя главния си изпълнителен директор

Компанията ще съкрати и 8% от служителите си, след като отчете изненадваща загуба за тримесечието

09:30 | 03.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images News</em></p>

Снимка: Getty Images News

По време на представянето на тримесечните си резултати за третото фискално тримесечие Etsy, базираната в Ню Йорк компания, която управлява онлайн платформа за продажба на ръчно изработени и винтидж стоки, обяви, че Бордът на директорите ще замени Чад Дикърсън начело на компанията. Дикърсън бе неин ръководител от 2011 г. и допринесе за IPO-то през 2015 г.

Джош Силвърман, който от ноември е член на Борда,, поема позицията на Дикърсън. Бившият член на Борда Фред Уилсън пък ще поеме ролята на Дикърсън като председател на Борда. Etsy също така губи своя главен технологичен директор Джон Алспоу. 

„За мен беше чест да водя Etsy като главен изпълнителен директор и три години преди това като главен технологичен директор“, пише Дикърсън в свое изявление. „Бордът реши, че е време за ново лидерство и аз подкрепям това решение“.

След изявлението акциите на Etsy потънаха с 14 на сто, въпреки че за това влияние оказаха и слабите финансови резултати и обявяването на съкращенията. Компанията ще съкрати 80 служители – около 8% от общия брой на работната си сила, за да свие разходите си.

Etsy отчита неочаквана загуба от 421 000 долара за трите първи месеца на 2017 г., докато преди година бе отчетена печалба от 1,2 млн. долара.

По-рано във вторник Bloomberg предаде също, че Etsy е посъветвана да обмисли продажбата си на хедж фонда Black-and-White Capital LP, който в момента държи 2 на сто от акциите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още