fallback

Коронавирусът не попречи на новата круизна линия на Ричърд Брансън

През април ще бъде започне работа един от круизните кораби, който няма да допуска на борда деца

17:16 | 21.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Британският конгломерат Virgin Group, собственост на Ричард Брансън, ще пусне в експлоатация круизен кораб през април, на който няма да бъдат допускани деца. Това се случва в момент, когато бързоразвиващият се сектор претърпява най-сериозния си неуспех от години заради епидемията от коронавирус.

Scarlet Lady, представен в Дувър, Англия, в петък е първият от четири нови кораба, формиращи флота на Virgin Voyages, чиято цел е да предложи „луксозното изживяване на бутиков хотел, плаващ по море“, заяви милиардерът в изявление, цитиран от Bloomberg.

Въпреки че корабът ще бъде базиран в Маями за плавания в Карибския басейн, т.е на хиляди мили от епицентъра на епидемията от коронавирус в Китай, не е ясно какво влияние ще окаже тя върху мащаба на търсенето в сектора.

Кораб на туристическата компания Princess Cruises, собственост на Carnival Cruise Lines, беше поставен под карантина с 3700 души на борда, тъй като част от тях бяха заразени със смъртоносния вирус. Carnival и Royal Caribbean Cruises публикуваха предупреждения относно печалбата си вследствие на епидемията.

Флотът на Virgin има за цел да се възползва от бума в търсенето на круизни пътувания сред по-младите хора. Корабите могат да се похвалят с интериорини решения от Tom Dixon и Roman and Williams. На борда им ще се провеждат фитнес занимания и йога, ще има 20 ресторанта, включващи храна по стандартите на Мишлен, както и различни други развлечения.

Сред основните круизни оператори Norwegian Cruise Line са с най-малка експозиция към азиатските пазари, следвани от Royal Caribbean и Carnival, посочват анализатори на Berenberg. Все още няма доказателства дали широкото медийно отразяване на поставения под карантина кораб в Йокохама влияе на резервациите в световен мащаб, а не само в  Азия, където е огнището на вируса, поясняват те.

Scarlet Lady, построен в Генуа, Италия, ще изпълнява маршрути, които включват спирки в Мексико, Доминиканската република, Кий Уест и Бахамските острови, където пътниците ще могат да използват частен плажен клуб. Втори кораб ще бъде базиран в Барселона и ще предлага средиземноморски круизи от следващата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:59 | 13.09.22 г.
fallback