IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Невидимият наследник на DM, който притежава 2,4 млрд. долара

19-годишният тийнейджър Кевин Дейвид Леман притежава половината от германската верига дрогерии

09:16 | 23.04.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: DM Drogerie</em></p>

Снимка: DM Drogerie

На 18-19-годишна възраст тийнейджърите обикновено наистина се развихрят. С току-що получената шофьорска книжка в джоба те фучат през уикенда от един купон на друг. Те танцуват, слушат силна музика и постоянно публикуват селфита онлайн, за да покажат на приятелите си какво правят. Но има и един, за който не знаете и не сте виждали нищо: Кевин Дейвид Леман, на 19 години.

Той е фантомът от германската провинция Баден-Вюртемберг, чието състояние възлиза на 2,4 млрд. долара.

В списъка на милиардерите на американското списание Forbes Кевин Леман отново е начело на свръхбогатите под 30 години. Но кой е този потаен милиардер? 

Според данните в Wikipedia Кевин Дейвид Леман е роден през септември 2002 г. Когато е на 14 години, баща му Гюнтер Леман (според сведенията на 76 години) му прехвърля акциите си във веригата дрогерии dm в Карлсруе. През 1974 г. Гюнтер Леман придобива 50% от акциите на веригата. По това време основателят Гьотц Вернер тъкмо отваря втория си клон, но за момента все още няма пари за разширяване. Леман, който по това време е съдружник в базираната в Карлсруе хранителна верига Pfannkuch, се присъединява като финансов донор.

Dm-drogerie markt, източникът на богатството на Леман, е водещата верига дрогерии в Германия. Тя е основана през 1974 г. Според уебсайта на компанията за нея работят над 41 хил. души в повече от 2 хил. магазина в цяла Германия. А в световен мащаб става дума за империя с 3800 филиала и 60 хил. служители.

Според Forbes нито Леман, нито баща му участват активно в управлението на компанията и за тях се знае малко.

Така Леман се оказва по-богат от американската суперзвезда Кание Уест или зетя на Тръмп Джаред Къшнър. Множество медии вече са се пробвали да разговарят със свръхбогатия „тийнейджър от Германия" - но той, както и баща му, са свръхпотайни, пише BusinessInsider.

Леман е фантом, невидим човек: в нито един профил в социалните мрежи, дори във Forbes, не може да се намери негова снимка. A служители на dm казват пред Bild: „Ние всъщност не го познаваме“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още