IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Starbucks обмисля продажба на бизнеса си във Великобритания

Веригата има над 1 000 кафенета в страната, от които 300 са нейни, а останалите се управляват от франчайзополучатели

18:49 | 16.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Starbucks Corp. е помолила своя съветник Хулихан Локи да оцени интереса към нейните операции във Великобритания, съобщава The Times. Медията не уточнява как е получила тази информация.

От веригата кафенета коментират пред вестника, че не е стартиран официален процес по продажба, но се оценяват стратегическите опции за международните операции на компанията, пише Bloomberg.

Бизнесът на Starbucks в Обединеното кралство се състои от над 1 000 кафенета. Компанията има повече от 4 хил. служители в страната.

От всички обекти на Starbucks в Обединеното кралство около 300 магазина се управляват от групата. Останалите са собственост и се управляват от франчайзополучатели, които плащат възнаграждения на компанията-майка.

Причината за проучването на евентуална продажба са нарастващите разходи и конкуренцията от нови и модерни оператори в същия бизнес сегмент.

Сред основните конкуренти на веригата на Острова са Pret A Manger, Tim Hortons и Costa, както и множество независими оператори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още