IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Starbucks спира програмата си за обратно изкупуване на акции

Според завръщащия се главен изпълнителен директор Хауърд Шулц това ще позволи на Starbucks да инвестира повече в служителите и обектите на компанията

12:33 | 04.04.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Бившият дългогодишен главен изпълнителен директор на Starbucks Хауърд Шулц обяви в понеделник спирането на програмата за обратно изкупуване на акции на компанията, завръщайки се тази седмица, за да застане начело на веригата кафенета за трети път, предава Ройтерс.

Прекратяването, което влиза в сила незабавно, ще позволи на Starbucks да инвестира повече в служителите и обектите на компанията, казва Шулц в писмо до акционерите на Starbucks.

Ходът се случва, докато компанията е изправена пред трудности, включително забавяния във веригите на доставки, последици от пандемията с коронавируса и засилено напрежение и политически вълнения, добавя Шулц.

Starbucks се изправя пред нарастващ брой служители, обединяващи се в профсъюз в САЩ. Работници от 10 обекта в страната гласуваха през последните месеци да станат част от Workers United – филиал на Международния съюз на служителите в услугите.

Баристи от над 170 локации в САЩ подадоха петиция пред федерален съвет по труда за синдикални избори от август насам, когато стана ясен стремежът за създаване на профсъюз.

Starbucks обяви миналия месец, че Шулц ще поеме поста на временен главен изпълнителен директор след пенсионирането на Кевин Джонсън. Акциите на веригата се изстреляха с около 5% нагоре на 16 март, когато бе обявена новината.

Шулц е практически синоним на компанията, която поема през 1987 г. През предишните му четири десетилетия като главен изпълнителен директор и председател, компанията се разрасна от 11 обекта до над 28 хиляди на 77 пазара в цял свят, се казва в прессъобщение.

Заедно със спирането на програмата за обратно изкупуване на акции Шулц ще пътува през следващите седмици, за да се свърже със служителите в магазините и производствените заводи, както и ще се ангажира в дизайнерски сесии със служители, казва той в писмото.

Завръщам се в компанията, за да работя с всички вас и да създадем следващия Starbucks – еволюция на нашата компания с дълбока цел, в която всеки от нас е представляван и където всички работим заедно, за да въздействаме положително на света“, добавя той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още