IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Singapore Airline и Airbus искат да възстановят най-дългия полет в света

Airbus Group работи по развитието на своя самолет A350-900

16:42 | 18.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Подразделението на Airbus Group за авиопревози работи по нов вариант на своя самолет A350-900, който ще позволи на Singapore Airlines да възстанови непрестанните полети в САЩ и да си възвърне рекорда за най-дълъг полет, пише Bloomberg.

Airbus, която започна доставките на двумоторния си модел миналата година, работи по промени в оформлението на кабината, които ще намалят теглото на самолета и ще позволят на Singapore Airlines да пътува до Ню Йорк евтино до 2018 г., твърди Киран Рао, изпълнителен вицепрезидент на Airbus, отговарящ за стратегията и маркетинга.

"Не мога да разкрия детайли за вида на оформлението, което се опитват да постигнат, но ще бъде премиум услуга“, допълва той.

Singapore Air спря близо 19-часовите си директни полети от седалището си до Ню Йорк през 2013 г., добавяйки около пет часа към пътуването заради междинните кацания. Това е най-дългият предлаган полет. Той е дълъг 15 344 километра.

Рао твърди, че A350 ще може да извършва дългия полет с 25% по-малко гориво от старите модели.

Американският производител може да предложи развитието на своя модел 787-9 Dreamliner за продължителни операции, ако иска да се конкурира в тази сфера, твърди Ричард Абулафия, анализатор на Teal Group. “Пазарният ѝ потенциал е много малък, но е престижно“, заявява той.

Няколко други превозвача са изразили интерес, твърди Рао, но не разкрива за кои компании става дума.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още