IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Профсъюзни срещи затвориха най-популярните туристически обекти в Рим

Министърът на културата обаче заяви, че е недопустимо туристите да бъдат принудени да се редят на дълги опашки

18:54 | 18.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Профсъюзна среща затвори най-популярните туристически обекти в Рим - Колизея и Римския форум, като остави отвън туристите и накара правителството да обещае променя в законодателството, за да се избегнат подобни инциденти, съобщава БТА, базирайки се на информацията на ДПА.

Туристическите обекти отвориха в 11.30 местно време (9.30 часа по Гринуич), което е с три часа по-късно от нормалното.

"Стига вече!" заяви министърът на културата Дарио Франческини, допълвайки, че е недопустимо туристите да бъдат принудени да се редят на дълги опашки "пред очите на целия свят", точно когато италианският туристически сектор започна да се съживява след дълга рецесия.

Явно здравият разум вече не е достатъчен, за да се избегнат щетите за националните интереси, когато става дума за прилагане на правила и упражняване на права, посочи Франческини, допълвайки, че по-късно днес на заседание на правителството ще бъдат направени предложения.

Той отбеляза, че е съгласен с премиера Матео Ренци за промяна в законодателството за повишаване на статута на паметниците и музеите до "изключително важни обществени услуги", което би направило по-трудно спирането на работата им от синдикатите.

Неочакваните затваряния заради спонтанните синдикални срещи на най-посещаваните туристически обекти често разочароват туристите в Италия.

Енцо Феличиани от Италианския съюз на труда защити работниците, заявявайки, че им се дължат бонуси за девет месеца и че те са принудени да работят в хаотични условия при недостиг на персонал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още