IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралската сватба – кралско време и за мобилните приложения

Истерията около кралската сватба на Острова не познава граници – дори и на път жадните за зрелища ще бъдат информирани за случващото се

13:26 | 28.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Приложението за Android, iPhone и iPad Abbey 3D &bdquo;разхожда&ldquo; потребителите си в Уестминстърското абатство.<br />
	<em>Снимка: </em>Ройтерс</p>

Приложението за Android, iPhone и iPad Abbey 3D „разхожда“ потребителите си в Уестминстърското абатство.
Снимка: Ройтерс

Все още ли не сте обхванати от треската, наречена „кралска сватба“? Тогава е крайно време да заредите в смартфона си някое от многобройните специално разработени за събитието мобилни приложения, съветва Süddeutsche Zeitung.

Всички те обещават свежа информация за сватбата в петък, независимо от това къде се намира потребителят. Освен това приложенията предоставят лесен начин за споделяне на новините в социалните мрежи. Повечето от тях са разработени за iPhone и iPad, но могат да се намерят и такива за смартфони, ползващи всички мобилни операционни системи.

Някои от предложенията наистина са полезни: така например едно от приложенията ще предава на живо цялата церемония. Друго пък предоставя прогноза за времето за Уестминстърското абатство за десет дни напред. Трето приложение дава информация за кралския протокол, в случай че случайно срещнете кралицата-майка например.

Британското жълто издание Hello! също пуска собствено приложение по темата, разработено от известна компания, производител на игри, и фотографа Ян Джоунс, който е правил много портрети на кралската фамилия. По това приложение ще се излъчат над 100 ексклузивни фотографии на семейството.

Приложение за iPhone с името „Alarm Royale“ може да ви буди всяка сутрин с „God save the Queen“ и „Rule Britannia“. Според производителя Марк Райли, след като потребителят вече е буден, ще получава на смартфона си последните новини за принц Уилям и лейди Кейт. И тук ще има възможност за бързото им споделяне във Facebook или Twitter.

Повечето ползватели на тези приложения са британци или американци, но се оказва, че интерес има и от далечни страни, като Филипините и Саудитска Арабия.

„Наистина е голям купон“, казва и изпълнителният директор на канадската компания 2 For Life Media Даян Хол. Канадците също излизат на пазара със собствено приложение за iPad, което позволява на всеки да изпише свое благопожелание към младоженците в дигитална „книга за гости“. Най-вероятно Кейт и Уилям никога няма да ги прочетат, но пък е забавно да се прочетат предложенията и на останалите гости. „Много е интересно, можете хем да се информирате за любопитни неща, хем да се посмеете“, рекламира стоката си Хол.

И така, благодарение на цифровите технологии и социалните медии ще бъдем по-информирани за това историческо събитие отвсякога. Кралският двор предоставя всички официални сватбени фотографии в сайта за обмяна на снимки Flickr, а освен това ще предава и чрез официален акаунт в Twitter. Така че ако останете напълно неинформиран, най-вероятно сте офлайн и нямате ток.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още