IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои ще са най-богатите гости на кралската сватба?

Богаташи, спортисти, музиканти и дори диктатори са получили покана за сватбата на годината

07:43 | 26.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Лондон в очакване на сватбата, Снимка: БТА</p>

Лондон в очакване на сватбата, Снимка: БТА

На 29 април милиони хора по света ще насочат вниманието си към дългоочакваната сватба на британския принц Уилям и неговата избраница Кейт Мидълтън. Бляскавото събитие ще се състои в Уестминстърското абатство в Лондон.

Самите Уилям и Кейт правят опити церемонията да бъде съобразена с това, че страната се намира в икономическа криза и твърдят, че се стремят към не прекалено помпозна сватба, пише CNBC. Списъкът с гостите обаче е пълен с богаташи, олигарси и знаменитости, за които помпозността е просто начин на живот.

Списъкът с гостите показва впечатляващ микс от приятели на кралското семейство, спортни звезди и знаменитости. В списъка, в който има 1 900 имена, присъстват дори двама диктатори.

Повече от 1 000 от гостите, които ще присъстват, са получили поканите си още през февруари. Те се считат за роднини или приятели на двойката. В списъка има 50 члена на британското кралско семейство, 46 представители на различни монархии по света, над 200 правителствени и дипломатически представители.


Кои са най-богатите хора, които се очакват на кралската сватба, може да разгледате в галерията от снимки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още