IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple залага на скъпи телевизори

Според изтъкнат анализатор компанията ще пусне новия си продукт на пазарите в края на 2012 г. или началото на 2013 г.

10:30 | 02.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Телевизорът на Apple ще може да се управлява с iPhone и iPad. <em>Снимка: Apple</em></p>

Телевизорът на Apple ще може да се управлява с iPhone и iPad. Снимка: Apple

Задълбочен поглед в стратегията на Apple за телевизори прави управляващият директор и старши анализатор в Piper Jaffray Джен Мюнстер. Според неговите представи телевизор, който в момента струва около 800 долара, би струвал двойно повече с вграден тунер на Apple.

Заключението се базира на проучване на технологичния концерн, че клиентите не желаят да имат допълнителни приемници като продавания в момента за около 100 евро Apple TV, а интегрирани устройства, пише BusinessInsider.

По време на организираната от BusinessInsider технологична конференция Ignition: Future of Media Мюнстер заяви, че Apple ще предложат различна големина на телевизорите си, започваща от 29 инча, за да се задоволят нуждите на различни клиентски групи. Освен това анализаторът очаква интеграция с облачната услуга iCloud, както и възможност за управление чрез iPhone и iPad. Алтернативен начин за управление може да бъде езиковият асистент Siri.

Не бива да се забравя обаче, че още през 2009 г. Мюнстер заяви, че през годината Apple ще представи телевизор. В момента той залага, че телевизорът ще бъде пуснат към края на 2012 г. или началото на 2013 г. и призова публиката на конференцията да изчака с покупката на телевизор до пускането на пазара на продукта на Apple.

За теорията на Мюнстер говори и информацията на биографа на Стив Джобс Уолтър Айсъксън, пред когото Джобс е заявил, че след многогодишна работа най-сетне е намерил начин за създаване на прост за управление телевизор. Все пак Айсъксън признава, че става дума само за „теоретично“ решение, а практическото решение още не било намерено. 

„Той ще има най-опростеното управление, което можем да си представим. И най-сетне го направих“, е цитиран в биографията Джобс. Още от 2007 г. топ мениджърите в компанията са знаели, че в крайна сметка Apple ще направи телевизор, пише още New York Times.

Ако се вярва на слуховете обаче преди това Apple ще актуализира своя Apple TV. С дългосрочния план за създаване на телевизор бил натоварен създателя на iTunes Джеф Робин. Според Bloomberg Apple дори вече разполага с прототип на устройството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:21 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още