IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google спря да приема поръчки за новия си таблет поради свръх търсене

Временно се прекратяват поръчките за версията с 16 GB памет, а по-евтината версия с 8GB се продава само в официалния онлайн магазин на компанията

19:14 | 23.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Преди по-малко от месец Google за първи път представи Nexus 7, а сега се оказва, че устройството е разграбено. Който искаше да си поръча през уикенда таблета с памет от 16 гигабайта, трябваше да си тръгне с празни ръце. В онлайн магазина Google Play наличен е само вариантът с 8 гигабайта, пише онлайн изданието на Guardian.

Google официално обяви, че временно прекратява новите поръчки за новия таблет с версията с 16 GB. Причината е, че компанията се е оказала неподготвена за голямото търсене на този модел, съобщава онлайн изданието. Компанията е прогнозирала, че по-голямата част от потребителите ще се насочат към по-евтиния модел с 8GB памет, но предвижданията ѝ се оказали грешни. По-евтината версия на таблета с 8GB памет се продава само в официалния онлайн магазин на компанията.

Интересът към по-скъпия модел с 16GB памет се е оказал значително по-голям и в резултат бройките от него са почти изчерпани. Ето защо Google ще изпълни само поръчките, които са направени до края на миналата седмица, като останалите са отложени, а подаването на нови заявки е временно замразено.

В онлайн магазина Google Play е оставена възможност за записване в информационен бюлетин, чрез който Google ще уведоми желаещите, когато има налични нови бройки от таблета.

Asus, която всъщност произвежда Nexus 7 по поръчка на Google, е ускорила темповете на производство, но реалният ефект ще се усети едва след няколко седмици.

Интересът към модела с 16GB капацитет е добра новина за Google, защото компанията има по-висок марж на печалба при него, за разлика от по-малката и евтина версия, изчисляват анализаторите от iSuppli.

Официално от Google не публикуват данни за продажбите на Nexus 7, така че никой не знае колко точно силен е бил щурмът към таблета. Говорител на британската верига за търговия на дребно Dixons Retail потвърждава пред Guardian, че продажбите протичат „особено жизнено и активно“. До този момент Nexus 7 се продава в САЩ, Великобритания, Ирландия, Канада и Австралия. В голяма част от Европа продажбите ще стартират през есента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още